Беру кефір, манку і замішую вдале тісто на коржики: навчила всіх подруг готувати їх замість хліба. Рецепт

Домашні коржики завжди стануть набагато смачнішим доповненням до основної страви, ніж звичний нам хліб. Розповідаємо, як приготувати закуску, яка стане вашою улюбленою.

Ароматні коржики ідеально смакують до борщу або супу, а також інших популярних страв. Така смакота точно сподобається любителям хліба. Головна відмінність закуски від звичного нам пекарського виробу полягає в мініатюрних порціях, а також – хрусткій скоринці. Буквально повітряна серединка ідеально доповнюється хрусткою оболонкою. Отже, хутчіше берімося до приготування!

Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом коржиків замість хліба
Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом коржиків замість хліба

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1/2 склянки вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 20 грамів манки;
  • 200 мл кефіру;
  • 1/2 ч. ложки солі;
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста.

Спосіб приготування:

Розтопіть вершкове масло та дайте йому охолонути до теплого стану. У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, розпушувач для тіста, яйце та охолоджене вершкове масло. Додайте кефір і манку та перемішуйте інгредієнти до утворення однорідного тіста. Перекладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном, та розкачайте до товщини приблизно пів сантиметра. Використовуйте форму для вирізання або просто розріжте тісто на кружечки за допомогою склянки чи флакона.

Розігрійте олію в глибокій сковороді до середньої температури. Обсмажуйте коржики з обох сторін до золотистого кольору. Це зазвичай займає близько 2-3 хвилин для кожної сторони. Перекладіть обсмажені коржики на паперовий рушник або серветку, щоб прибрати зайву олію.

Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом коржиків замість хліба
Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом коржиків замість хліба

Подаємо коржики гарячими або охолодженими, за бажання можна додати до страви солодкий джем або навпаки – часник, аби куштувати випічку з основною стравою. Цей простий рецепт дозволяє вам швидко і легко приготувати апетитні коржики до чаю, кави або обіду. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.