Бюджетний й легкий, смачний та швидкий: торт медовик без коржів. Так ви ще не готували, але у вас 100% вийде

По справжньому медовий та смачний, а, головне, швидкий торт за рецептом, який зустрічається не часто. Втім, приготувати такий витвір зможе кожен, хто хоч трошки вже мав справу з кулінарією.

Цей торт готується з досить доступних продуктів. Його вага у готовому вигляді майже 800 г. Але текстура виробу настільки ніжна, що сама тане в роті.

Технологія випікання такого торта досить своєрідна. Ну, і, зрозуміло, що вам знадобиться духовка, розігріта до температури 180° та деко, застелене кухарським папером.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Яйця 1 штука
  • Цукор 60 г
  • Вершкове масло 70 г
  • Мед 50 г
  • Борошно 200-220 г
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1 дрібка
  • Ванілін 1 дрібка

Для крему:

  • Сметана 400-500 г
  • Цукор 50 г

Приготування

Торт медовик без коржів
  1. Приготуйте тісто. Для цього у мисці спочатку збийте міксером на невеликих обертах або просто вінчиком яйце з цукром, ваніліном та сіллю. Потім туди влийте мед і знову все ретельно перемішайте. Вершкове масло у вас повинно бути не розтопленим, але сильно розм’якшеним. Додайте його у медово-яєчну суміш й, продовжуючи збивати, всипайте поступово просіяне борошно. Тісто у вас повинно бути однорідним та еластичним.
  2. Тепер чайною ложкою набирайте тісто та формуйте з нього руками невеличкі кульки. Викладайте їх на підготовлене деко. Потім трошки притисніть кожну кульку, зробивши її більш пласкою, та відправте випікатися у духовку на 10 хвилин. Після того вийміть деко та дайте повність охолонути виробам.
  3. Самі ж приготуйте крем, збивши сметану з цукром у щільну масу. Частину крему для покриття торта зверху відкладіть, а у решту занурте випічку, залишивши для прикрашання штук 7-8.
  4. У круглу роз’ємну форму прокладіть харчову плівку, а потім викладіть випічку з кремом. Накрийте зверху плівкою та ще й кришкою й відправте у холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч.
  5. Після того зніміть форму та плівку з торта. Покладіть зверху залишки крему, а решту кульок подрібніть разом з волоськими горіхами та засипте ними торт.

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.