Не мучусь з тістом, роблю простіше: медовик по-новому. Цей рецепт прижився у нас вдома вже давно

Якщо хочеться скуштувати медовик, але немає часу возитися з випіканням коржів по окремо, є вихід. За цим рецептом на приготування смачного тортика піде всього пів години.

Вам знадобиться:

  • 100 г меду;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 120 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 120 г цукру;
  • 220 г борошна.

Для крему:

  • 400 г сметани;
  • 1 ст.лож. цукрової пудри.
Швидкий медовик без розкачування коржів

Розтопіть мед у сотейнику, поставивши на середній вогонь. Щойно закипить, зніміть з вогню й всипте соду. Ретельно перемішайте. Знову поверніть каструльку на плиту, тільки на найслабший вогонь і перемішуйте, допоки маса не стане пишною. Зніміть з вогню. Додайте масло, яке має бути кімнатної температури. Перемішуйте, допоки масло повністю не розчиниться.

Швидкий медовик без розкачування коржів

В окрему мисочку розбийте яйця, додайте сіль і збийте міксером, щоб маса стала повітряною. Додавайте поступово цукор, продовжуючи процес збивання. Коли стане білим, починайте потроху додавати в мед. Перемішуйте до однорідності.

Швидкий медовик без розкачування коржів

Крізь сито просійте в миску з сумішшю борошно. Ретельно перемішайте ложкою. Половину тіста перекладіть у деко, вистелене пергаментом. Випікайте в духовці близько 7 хвилин за температури 160 градусів. Витягніть готовий корж й рівно обріжте краї обрізки підуть на прикрасу медовика. Таким же чином спечіть й обріжте другий бісквіт. Складіть два коржі один на одного й розріжте навпіл.

Швидкий медовик без розкачування коржів

Сметану ретельно розмішайте з цукровою пудрою. Викладайте коржі по одному на пласку тарілку, змащуючи сметанним кремом. Верх та боки медовика теж змастіть сметаною та присипте обрізками коржів, перетертих на крихту блендером.

Готовий торт наріжте на порційні шматочки, перекладіть на тарілки й подавайте до столу. Швидкий медовик чудово смакує з чаєм або кавою. Насолоджуйтеся!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.