Беру картоплю і готую шикарну вечерю за копійки. Просто, дешево і смачно: бабуся навчила, як нагодувати всіх

Смажені картопляні пиріжки з сосискою сподобаються і дорослим і дітям. Готуються вони досить просто, а смак виходить неймовірним. Весь секрет у ніжному картопляному тісті.

Смажені пиріжки може і не найкорисніша страва, але дуже смачна, тож іноді можна балувати своїх домашніх цим смаколиком. Зазвичай смажені пиріжки готують з дріжджового тіста, яка довго готується. Спробуйте приготувати пиріжки з картопляного тіста. Воно не лише простіше готується, а й виходить дуже м’яким та ніжним. У цьому рецепті в якості начинки слугують сосиски та за бажанням можна використовувати інші начинки: гриби, фарш, чи навіть тушковану капусту.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • зелень – 30 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • сосиски – 10 шт;
  • олія без запаху – 300 мл;
  • сіль, перець за смаком;
  • панірувальні сухарі.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо, ріжемо і відварюємо у підсоленій воді до готовності. З відвареної картоплі зливаємо всю воду і переминаємо у пюре, додавши шматочок масла.

Сир натираємо на дрібній тертці і перекладаємо до пюре. Зелень дрібно нарізаємо і також додаємо до картоплі. Солимо, перчимо і все ретельно перемішуємо.

Рецепт дуже смачних і ніжних картопляних пиріжків з сосискою у фритюрі
Рецепт дуже смачних і ніжних картопляних пиріжків з сосискою у фритюрі

2 яйця збиваємо в окремій мисці. Підготовлюємо панірувальні сухарі.

Формуємо пиріжки. Для цього з шару картопляного тіста робимо “коржик”, всередину кладемо сосиску і защіпуємо краї.

Рецепт дуже смачних і ніжних картопляних пиріжків з сосискою у фритюрі
Рецепт дуже смачних і ніжних картопляних пиріжків з сосискою у фритюрі

Сформовані пиріжки спочатку вмочаємо у збите яйце, а далі обвалюємо зі всіх боків у панірувальних сухарях. Обсмажуємо пиріжки у розпеченій олії (у фритюрі) до золотистої скоринки.

Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте такі пиріжки гарячими з улюбленим соусом. Вони ідеально поєднуються з кетчупом та соусом барбекю.

Такі пиріжки ідеально смакують гарячими та і в холодному вигляді вони залишаються смачними. То ж такі пиріжки можна взяти з собою в якості перекусу на роботу, чи дати дітям у школу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Серце б’ється економно”: Володимир Остапчук зізнався, з яким вродженим діагнозом народився 39 років тому

Відомий український шоумен і ведучий Володимир Остапчук розповів про свій стан здоров'я, який не так давно не давав йому спокою. Що сталось зі знаменитістю?

Це найкращий салат з буряка, який я готувала: з’їдається за 1 хвилину. Смачний рецепт на мінімум продуктів

У теплу весняну пору немає нічого кращого, ніж смачний салат. Чудовим варіантом основного продукту може стати буряк, а до нього ще кілька інгредієнтів. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Один раз спробувала таку начинку для вареників і закохалась в цей рецепт. Ніжне тісто та секретний фарш

Вареники з м'ясом – страва, яка давно стала фаворитом у багатьох гурманів. Поєднання соковитого м'яса, засмажки з цибулі та ніжного тіста – це мега смачно. Спробуйте!