Соковита індичка, запечена у грибному соусі, така ніжна, що не потрібно різати ножем: готую на кожне свято

Така ніжна та напрочуд ароматна страва як індичка у грибному соусі є не тільки смачною, а ще й дуже корисною. Вона прекрасно пасує будь-якому гарніру, який ви полюбляєте.

М’ясо індички само по собі завжди належало до розряду дієтичних. Але зробити дієтичну страву вишуканою та смачною допоможе рецепт, який ми пропонуємо зараз. Багато часу приготування не займе. Готується все легко та швидко. Ну і, як здогадалися, продукти знадобляться зовсім не екзотичні.

Інгредієнти

  • Філе індички 350-400 г
  • Шампіньйони або інші гриби 200 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Вершки 15-20% 200 мл
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль та чорний молотий перець на ваш смак
  • Рослинна олія для смаження
  • Сир твердий 80 г
  • Зелень кропу 1 пучок

Приготування

Соковита індичка, запечена у грибному соусі
Соковита індичка, запечена у грибному соусі
  1. Філе індички помийте, приберіть плівку та обсушіть паперовим рушником. Потім гострим ножем наріжте його на досить тонкі довгасті смужки.
  2. У сковорідці спочатку добре розігрійте рослинну олію, а потім викладіть туди нарізану індичку. Посоліть та поперчіть м’ясо. Обсмажте його на великому вогні до красивої рум’яної скоринки, періодично помішуючи.
  3. Далі поріжте півкільцями ріпчасту цибулю й додайте її у сковорідку до філе. Перемішайте.
  4. Кожен шампіньйон наріжте слайсами товщиною до 5 мм. Їх також покладіть у сковорідку.
  5. Все добре перемішайте та смажте все разом до тих пір, поки не випарується волога з грибів. За необхідності підлийте олії або покладіть шматок вершкового масла та продовжуйте смажити на невеликому вогні.
  6. Тепер покладіть розчавлений часник, влийте вершки та ретельно перемішайте. Вогонь збавте до мінімуму. Накрийте сковорідку кришкою та тушкуйте таким чином страву до готовності.
  7. Після того посипте страву натертим сиром та поставте сковорідку у розігріту до 170-180° духовку на 10 хвилин.
  8. Готову страву подавайте гарячою, посипавши подрібненим кропом, разом з картопляним пюре, спагеті, кашами або іншими вашими улюбленими гарнірами. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.