Листкові трикутнички з сиром краще будь-яких булочок: готую просто, швидко та дешево на перекус та у дорогу

Такі смачні трикутнички зробити набагато легше, ніж класичні дріжджові булочки, тому що немає потреби загортати кожний витвір окремо. Це робиться досить швидко, про що ми й розповімо.

Листковим тісто стає завдяки масляному та сирному покриттю. До речі, у рецепті пропонується зробити начинкою кисломолочний сир, але вам ніхто не завадить обрати для цього інший вид сиру, а ще краще зробити суміш з кількох видів. Приготувавши таку випічку, ви отримаєте чудовий складник сніданку або перекусу.

Окрім продуктів вам знадобляться: заздалегідь розігріта до температури 200° у режимі “верх-низ” духовка та деко, застелене пергаментом або кухарським папером, змащеним рослинною олією.

Інгредієнти

  • 500 г борошна
  • 200 мл молока
  • 50 мл води
  • 100 мл олії
  • 1 пакетик сухих дріжджів
  • 1,5 чайної ложки цукру
  • 2 чайні ложки солі

Для покриття:

  • 100 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки
  • 150 г кисломолочного або іншого сиру
  • насіння кунжуту для посипання

Приготування

Листкові трикутнички з сиром
  1. Змішайте всі сухі інгредієнти, додайте злегка тепле молоко, воду та олію. Замісіть тісто, накрити його і залиште в теплому місці на 30 хвилин для підняття.
  2. Тим часом для покриття (або начинки) змішайте масло кімнатної температури, жовток і сир.
  3. Розділіть тісто на дві частини, потім кожну частину тонко розкачайте (товщиною близько 3-4 мм). Далі по всій поверхні розподіліть сирну масу. Згорніть у рулет та наріжте його лопаткою або невеликою пластиною, наче зигзаг, такими трикутниками, як на фото.
  4. Після того викладіть їх на велике деко на папері для випікання через невеликі проміжки, щоб трикутники не торкалися один одного під час випікання, тому що вони підіймуться. Тепер змастіть кожен трикутничок збитим яйцем і за бажанням посипте кунжутом.
  5. Випікайте вироби в розігрітій до 200℃ духовці близько 20 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.