Якби не яйця, цей бісквіт назвали б пісним: доливаємо окріп та олію, і виходить основа під святковий торт

Ніхто ніколи не повірить, що цей м'який вологий бісквіт зроблено на окропі з додаванням олії. Тим часом усе доволі бюджетно. З такої основи можна надалі виготовити будь-який торт.

Вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 1 скл. цукру;
  • 2 ч.лож. ванільного цукру;
  • 1 скл. борошна;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 3 ст.лож. окропу;
  • 3 ст.лож. олії для тіста;
  • 0,5 ст.лож. олії для змащування форми.
Бісквіт для торта на окропі

Яйця розбийте в глибоку мисочку. Всипте білий цукор та ванільний. Збивайте масу міксером 10 хвилин, увімкнувши високі оберти. Має вийти міцна піна.

Борошно з розпушувачем просійте крізь сито прямо в яйця. Розмішайте лопаткою або міксером, але вмикайте низькі оберти. Не переживайте, пористості бісквіт від цього не втратить.

Бісквіт для торта на окропі

Влийте олію та окріп. Ще раз збийте тісто. Форму для випікання змастіть олією. Дно вистеліть папером для випікання. Вилийте туди тісто, розрівняйте верх. Якщо не хочете, щоб утворилася шапочка під час випікання, прикрите верх шматком фольги.

Бісквіт для торта на окропі

Якщо цього не зробити, бісквіт підніметься нерівномірно – по центру буде горб. В принципі, його можна буде зрізати й наробити крихт для присипання майбутнього торта.

Бісквіт для торта на окропі

Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте форму і випікайте 40 хвилин. У жодному разі не відчиняйте дверцята духовки раніше, оскільки бісквіт осяде. Коли дістанете готову випічку з духовки, з форми виймайте не відразу. Дайте трішки охолонути.

Бісквіт для торта на окропі

Прикрашайте так, як вам заманеться. Можете просто присипати цукровою пудрою й подавати до чаю. А можете розрізати навпіл, просочити сиропом і змастити вершковим кремом, заливши верх розтопленим шоколадом й присипавши подрібненими горішками.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.