Пісочно-дріжджовий пиріг із повидлом: дуже апетитна випічка до чаю та кави. Готується за лічені хвилини

Домашня випічка завжди у рази смачніша за магазинну. Розповідаємо, як швидко та без зайвих зусиль приготувати пиріг із пісочно-дріжджового тіста з повидлом.

Автори рецепта зазначають, що пиріг із такого тіста нагадує одночасно декілька смачних десертів – і булочки, і печиво, і навіть бісквітний торт. Просте у приготуванні частування виходить дуже ніжним, а завдяки поєднанню повітряного тіста з повидлом у вас виходить просто незрівнянна випічка. Розповідаємо та показуємо покроково, як приготувати таке частування!

Інгредієнти:

  • 4,5 склянки борошна;
  • 250 грамів масла;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 10 грамів сухих дріжджів;
  • 1 склянка молока;
  • Пів чайної ложки солі;
  • 1 яйце;
  • 500 грамів повидла.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати опару. Для цього потрібно замішати 2 столові ложки цукру змішайте з дріжджами та розведіть теплим молоком. Залиште отриману суміш на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. За цей час суміш почне пінитись.

Приготуйте опару
Приготуйте опару

Поки опара настоюється, почніть готувати тісто. В окремій мисці змішайте 3,5 склянки борошна, додайте розпушувач, м’яке масло або маргарин, перетріть все в крихту.

Почніть готувати тісто
Почніть готувати тісто

Вбийте в отриману суміш яйце та додайте цукор, що залишився.

Продовжуйте готувати тісто
Продовжуйте готувати тісто

Перемішайте отриману суміш і влийте опару в цю миску.

Влийте опару
Влийте опару

Склянку борошна, що залишилось, додайте в миску з тістом. Добре перемішайте, але довго місити тісто не потрібно. Воно має вийти пружним, але не занадто. Накрийте тісто плівкою та залиште відпочивати на пів години.

Готове тісто
Готове тісто

Далі розділіть готове тісто на дві частини, однією застеліть дно деко для випікання, попередньо змастивши його олією. Викладіть та розрівняйте варення, розкачайте іншу частину тіста та накрийте начинку ним.

Викладіть тісто
Викладіть тісто
Додайте начинку
Додайте начинку
Закрийте начинку
Закрийте начинку

Залиште пиріг ще на пів години. Потім поставте випікатись у попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Готуйте десерт 20-25 хвилин.

Готовий пиріг
Готовий пиріг

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.