Смачніше цієї запеченої картоплі в духовці ви не знайдете. Мої їдять її так багато, що не встигаю готувати

Ароматна запечена картопля – це проста у приготуванні, але точно смачна страва. Розповідаємо, як приготувати таку апетитну страву без зайвого клопоту.

Здавалося б, ну хто не вміє готувати запечену у духовці картоплю? Почистив, посипав спеціями та закинув випікатись. Втім, для приготування дійсно смачної та ніжної страви з бульби потрібно дещо більше інгредієнтів і кроків. Ділимось рецептом смачної страви, яку вам вдасться приготувати за лічені хвилини, а насолоди буде на цілий вечір. Обов’язково запам’ятайте кожен крок!

Інгредієнти:

  • 900 грамів картоплі;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • Зелень – за бажання;
  • 3 столові ложки олії;
  • Паприка та сіль – по ½ ч. л. для заправки;
  • 1 чайна ложка прованських трав;
  • Суміш перців – на смак;
  • 4 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

Для початку картоплю потрібно відварити. Очистьте бульбу та помийте її. Викладіть у воду та поставте каструлю на вогонь. Ви можете використовувати будь-який сорт картоплі. Так само неважливо, чи вона молода, чи стара. Якщо використовуєте молоду, то від шкірки її можете не чистити. Зніміть накип з поверхні води, додайте трішки солі та варіть не більше як 3 хвилини з моменту закипання. Не переваріть бульбу.

Почніть готувати картоплю
Почніть готувати картоплю

Злийте всю воду з картоплі та поки що її залиште. Тим часом зробіть заправку для страви. Змішайте олію, сіль, паприку, прованські трави та суміш перців. Не забудьте додати часник.

Зробіть заправку для картоплі
Зробіть заправку для картоплі

Перелийте отриману заправку в каструлю з щойно відвареною картоплею. Перемішайте все, аби “маринад” рівномірно розподілився по кожній із картоплин.

Додайте заправку до картоплі
Додайте заправку до картоплі

Перекладіть картоплю у форму для випікання, зверху викладіть вершкове масло, нарізане шматочками. Розігрійте духовку до 190 градусів і лише потім поставте картоплю запікатись на 25-30 хвилин. Перевіряйте готовність у процесі.

Викладіть у форму для випікання
Викладіть у форму для випікання

За бажання, готову картоплю ви можете посипати свіжою зеленню або часником.

Готова картопля
Готова картопля

Готову страву подавайте до столу гарячою. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.