Такого пісочного печива ви точно не їли: додаю в тісто варені білки, а готові половинки з’єдную джемом

Це пісочне печиво на білках виходить не лише смачним, але має доволі привабливий вигляд. З одного боку воно м'яке, з іншого розсипчасте. Джем можете брати будь-який.

Вам знадобиться:

  • 200 г вершкового масла;
  • 70 г цукрової пудри;
  • 3 яєчних білки;
  • 300 г борошна;
  • 150 г джему.
Пісочне печиво на білках з джемом

Масло вибирайте з найбільшим відсотком жирності. Дістаньте його з холодильника, нехай стане трішки м’якшим. Джем можете брати будь-який. Гарно виглядатимуть два види різного кольору, наприклад, персиковий та малиновий.

Пісочне печиво на білках з джемом

Вершкове масло збивайте з цукровою пудрою, щоб маса стала пишною, схожою на крем. На це піде кілька хвилин. Відділіть від зварених круто яєць білки та перетріть їх крізь сито. Змішайте з масляною сумішшю.

Пісочне печиво на білках з джемом

Борошно просійте. Додавайте його у масляно-яєчну суміш порціями, кожного разу ретельно перемішуючи. Замісіть тісто, покладіть ковбик між двох аркушів пергаменту на дошку й розкачайте скалкою в шар завтовшки 5 мм. Разом із дошкою відправте до холодильника на 2 години.

Увімкніть духовку, щоб розігрівалася. Виставте температуру 180 градусів. Дістаньте тісто. Вирізайте формочкою печиво. Розділіть по дві штуки. В одній зробіть круглий отвір маленькою формочкою.

Пісочне печиво на білках з джемом

Викладіть заготовки на деко, яке вистеліть папером для випікання. Випікайте 15 хвилин. Печиво має злегка підрум’янитися. Коли охолоне, діряві частинки присипте цукровою пудрою. А щільні частинки намастіть джемом – половину червоним, половину – помаранчевим.

Тепер з’єднуйте половинки докупи. Робіть це дуже акуратно, оскільки печиво надміру крихке й може легко зламатися. Кличте рідню та сусідів до столу і влаштовуйте чаювання та душевні розмови.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.