Відроджую забуті рецепти: цибульники зі сметаною ніжні й ароматні. Прабабця подруги залишила рецепт у спадок

Цей смачний рецепт цибульників за правом вважається справжньою перлиною у кулінарній скарбничці закарпатської кухні, автентичність якої зберігали сотнями років жителі тих місць.

Не потрібно мати яких ось спеціальних кулінарних навичок, щоб приготувати цю смачну їжу, тому що предки створювали прості, поживні страви з того, що в них було вдосталь. І заморочуватися над ними в них просто не було часу, бо тяжкої роботи вистачало, на яку потрібно було мати чимало сили. Втім про смак вони не забували, бо їжа завжди вважалася одним із небагатьох задоволень людства.

Продукти

  • Цибуля ріпчаста біла 500 г
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 100 г
  • Сіль, чорний молотий перець на ваш смак
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сода 1/3 чайної ложки (Загасити столовим 9% оцтом або свіжим лимонним соком)

Приготування

Цибульники зі сметаною
Цибульники зі сметаною
  1. Спочатку якомога дрібно поріжте ножем почищену цибулю. Потім посоліть її, поперчіть та додайте цукор, а на останок соду, загашену оцтом або лимонною кислотою. Вдягніть гумові чи латексні рукавички та дуже файно перетирайте руками цибулю так, щоб вона пустила більше соку. Після того залиште її маринуватися мінімум на 15 хвилин.
  2. Далі у мисці збийте до однорідності яйця й влийте їх у цибулю.
  3. Додавайте після того у суміш борошно та замішуйте ложкою тісто.
  4. Дайте трохи тісту настоятися, а потім викладайте у розігріту у пательні олію столовою ложкою оладки з цибулиного тіста. Рослинної олії багато наливати не потрібно. Її вистачить приблизно 3-4 столові ложки. У процесі смаження можна додавати її, якщо цибульники будуть вбирати в себе олії більше. Смажте з обох боків до красивої золотисто-коричневої скоринки.
  5. Готові цибульники викладайте спочатку на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої олії, а потім гарячими подавайте на стіл зі сметаною, у яку дрібно наріжте свіжу зелень кропу або петрушки.

Популярне

Схожі статті

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.