Замінила лише один інгредієнт і Олів’є став втричі смачнішим: за цим рецептом салат “Олів’є” мало хто готує

Олів'є – салат, який у багатьох асоціюється з Новим роком. Спробуйте замінити у ньому один інгредієнт і цей салат заграє абсолютно новими барвами.

Олів’є – салат з дуже довгою історію. Цю страву вигадав французький кухар Люсьєн Олів’є ще у 60-х роках ХІХ століття. Правда тоді, салат Олів’є відрізнявся від того, що ми знаємо зараз. Французький кухар готував цю страву з м’ясом куріпок та раковими шийками. А ось інші інгредієнти (картопля, яйця і мариновані огірки) були такими ж. У радянському союзі цей салат дещо збіднів. Саме тому ми знаємо його вже з оновленим рецептом, де замість куріпок та ракових шийок використовують звичайну варену ковбасу.

Якщо ви хочете приготувати Олів’є на свій новорічний стіл, але хочете його зробити більш елегантним та вишуканим, спробуйте замінити варену ковбасу на язик. Салат вийде цікавішим за смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • язик (свинина або телятина) – 400 г;
  • картопля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • консервований горошок – 200 г;
  • яйця – 2 шт;
  • мариновані або солоні огріки – 2 шт;
  • майонез – 3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо основний інгредієнт – язик. Для цього у каструлю наливаємо 3 літри води, додаємо 3 ст.л солі, лавровий лист і перець горошком. Опускаємо язик у холодну воду і ставимо каструлю на вогонь. Варимо язик на маленькому вогні після закипання 2,5 години. Після цього язик заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Відварений язик очищаємо від верхньої шкірки.

Рецепт салату Олів'є по-новому без ковбаси: цікавий і оригінальний смак
Рецепт салату Олів’є по-новому без ковбаси: цікавий і оригінальний смак

Відварені картоплю та моркву нарізаємо дрібним кубиком. Так само нарізаємо яйця та солоні огірки. За бажанням в салат також можна додати і свіжий огірок.

Кубиком нарізаємо підготовлений язик і додаємо до салату. Додаємо до інших інгредієнтів зелений горошок. Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом.

Рецепт салату Олів'є по-новому без ковбаси: цікавий і оригінальний смак
Рецепт салату Олів’є по-новому без ковбаси: цікавий і оригінальний смак

Готовий салат відразу подаємо до столу. Олів’є можна приготувати завчасно, але заправляти майонезом його потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Альбіну Джанабаєву помітили посеред вулиці у траурно-чорній сукні: цей образ викликає багато питань

Альбіна Джанабаєва продемонструвала цікавий образ, який викликав багато емоцій серед її фанатів. Світлини у чорній сукні співачка опублікувала у своєму Instagram.

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.