Гарячі чебуреки з соковитою начинкою: ділюсь секретом, як зробити смачне тісто з бульбашками. Кращий рецепт!

Смачне, тоненьке та хрустке тісто вийде у вас за цим рецептом. А всередині соковита та ароматна м'ясна начинка. Чудовий смак цієї страви подарували світові кримські татари та приазовські греки.

Звичайно, існує багато інтерпретацій приготування таких пиріжків з прісного тіста. Об’єднує всіх форма, м’ясна начинка та смаження у великій кількості рослинної олії.

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно 620 г
  • Вода 350 мл
  • Яйця 1 штука
  • Соняшникова олія 3 столові ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Горілка 2 столові ложки

Начинка:

  • Фарш свинина 600 г
  • Цибуля ріпчаста біла 2 штуки
  • Сіль, чорний молотий перець на свій смак
  • Вода 150-200 мл

Приготування

Рецепт пухких та соковитих чебуреків
Рецепт пухких та соковитих чебуреків
  1. Приготувати тісто потрібно наступним чином. Спочатку у миску всипте 5-6 столових ложок від загальної кількості борошна. В сотейник влийте воду та рослинну олію, всипте сіль та закип’ятіть. Після того, вилийте це у миску з борошном, перемішуючи все до однорідності. Таке заварне тісто потрібно охолонути, а потім в нього вилийте яйця, попередньо збиті виделкою. Все добре перемішайте та влийте горілку. Знову перемішайте та поступово додавайте у цю масу решту просіяного борошна. Замішуйте тісто руками до еластичної консистенції. Округліть його, замотайте у плівку та залиште у теплому місці відпочити протягом 1-2 годин.
  2. У цей час приготуйте начинку. Ріпчасту цибулю натріть на терці або подрібніть у м’ясорубці чи подрібнювачем та покладіть до фаршу. Посипте сіллю та перцем й перемішайте, поступово додаючи воду. Начинка повинна бути не щільною, але й не дуже рідкою.
  3. Після того, як тісто відпочило, розділіть його на 12 частин, а потім сформуйте з кожної кульку, яку потім розкачайте у тонкий коржик розміром з блюдечко.
  4. На одну половинку коржика покладіть начинку. Розподіліть її, не доходячи до краю 1 см. Накрийте другою половиною та притисніть краї спочатку пальцями, а потім виделкою.
  5. Смажте у розігрітій олії у пательні з високими бортиками з обох боків на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Популярне

Схожі статті

Щось давно не чутно: куди подівся й чим займається зараз екс-тренер “Голосу країни” і кум Горбунова Потап

Репер Потап більше не приховує своє місцезнаходження і регулярно публікує фото з країн Європи та Америки у своєму Інстаграм-блозі. Схоже, повертатися в Україну артист не поспішає.

Можна і запікати, і смажити, все одно буде смачно: тісто для пиріжків як пух. З будь-якою начинкою – шедевр

Приготування пиріжків за цим рецептом не потребує великих зусиль, але результат вас точно порадує. Тісто виходить надзвичайно ніжним і пухким, а пиріжки – смачними та ароматними.

Стакан молока, 3 яйця і варення: щотижня готую цей пуховий пиріг до чаю – мало хто знає цей чудесний рецепт

Пиріг за цим рецептом виходить дуже пухким, ніжним і не сухим. Приготувати його не складно: вам знадобляться найпростіші інгредієнти і трішки часу.