Це повидло з яблук виходить, як мармелад: ідеально для будь-якої випічки. Рецепт смачної і ароматної начинки

Для того, аби випічка вийшла ароматною та смачною, важливо не лише тісто правильно приготувати, але й начинку вірно підібрати. Спробуйте спекти пиріг із цим геніальним повидлом!

Солодке домашнє повидло ідеально підходить для смачної начинки для різної випічки – пирогів, пиріжків, печива та інших смаколиків. Головна особливість такої начинки полягає в тому, що вона витримує високі температури, а тому під час приготування випічки така “серединка” не витече та залишиться в пиріжках. Втім, якщо ви не хочете готувати випічку з такою начинкою, то повидло ви можете просто намазувати на хліб і навіть просто смакувати ложкою. Отже, хутчіше берімося до справи!

Кулінари поділились вдалим рецептом смачного яблучного повидла, яке підійде для начинки
Кулінари поділились вдалим рецептом смачного яблучного повидла, яке підійде для начинки

3 кілограми яблук;

150 мілілітрів води;

1,5 кілограма цукру;

Пів чайної ложки лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

Для приготування начинки для випічки за цим рецептом ідеально підходять зрілі та навіть перезрілі яблука. Для початку їх потрібно вимити та видалити серцевину. Якщо в яблуці є гнилі частинки, їх потрібно обов’язково видалити. Розріжте яблука на 4-6 частин. Попередньо підготовлені яблука засипте у каструлю та, залежно від того, наскільки плоди соковиті, додайте трішки або побільше води. Це потрібно для того, щоб, поки яблука не пустять власний сік, вони не пригоріли до посуду, в якому ви їх готуєте.

На помірному вогні потрібно довести яблучну масу до закипання, а потім, не припиняючи помішувати, проварити всі яблука до повної однорідності. Скільки на це потрібно часу, залежить від сорту яблук і їхньої зрілості. Загалом, ви можете варити ммасу від пів години до години. Переконайтесь, що маса у каструлі добре розварилася, а потім – перебийте їх спеціальним занурювальним блендером. Перетріть отриману яблучну масу за допомогою сита, якщо блендера у будинку немає.

Далі потрібно додати цукор. На кілограм фруктів вам знадобиться близько пів кілограма цукру. Розмішайте отриману масу до повної однорідності та спробуйте. Якщо яблучна маса вийшла сманчою та злегка кисло-солодкою, то у вас немає потреби додавати лимонну кислоту. Знову ставимо каструлю з повидлом на вогонь і доводимо його до кипіння. Коли маса почне булькати, зменште вогонь та постійно, без зупинки помішуйте яблучне пюре, щоб воно не пригоріло. Варити повидло доведеться від однієї до декількох годин.

Кулінари поділились вдалим рецептом смачного повидла з яблук, яке підійде для начинки для будь-якої випічки
Кулінари поділились вдалим рецептом смачного повидла з яблук, яке підійде для начинки для будь-якої випічки

Коли повидло готове, перекладіть його у стерилізовані скляні банки, а потім закрийте, дайте їм охолонути та переставте у підвал або прохолодну комору. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.

За кордоном, але в оточені жіночої краси: Потап із Чикаго порадив українцям, як пишатися своїм походженням

Знаходячись за кордоном відомий продюсер Потап намагається довести прискіпливій публіці, що він не забуває рідну неньку Україну. Проте реакція фанатів не завжди така, яку артист хотів би бачити.

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.