Печиво без яєць і молока та сметани, яке готується миттєво з того, що є вдома. Печу вже третій день підряд

Ці трикутнички зовні мають хрустку цукрову скоринку, а всередині – дуже приємний м'який присмак. При цьому вам не потрібно класти до тіста яйця чи вливати молоко.

Вам знадобиться:

  • 200 г кисломолочного сиру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 250 г борошна;
  • 0,5 скл. цукру;
  • 0,25 ч.лож. соди.
Цукрове печиво без яєць та молока

Дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб трішки підігрілося. М’який сир бажано брати вологий, а не сухий. Якщо треба, додайте трішки сметани й перемішайте.

Масло розітріть з 2 ложками цукру, поступово додаючи сир. Всипте соду. Маленькими порціями додавайте просіяне борошно. Вказану кількість борошна не обов’язково використовувати всю.

Цукрове печиво без яєць та молока

Можливо, знадобиться трішки менше. Хоча в деяких випадках доводиться додавати більше, ніж треба. Готове тісто має бути м’яким, пластичним і зовсім не липнути до рук. Розкачайте його тонким шаром завтовшки 2-3 мм.

Цукрове печиво без яєць та молока

Починайте вирізати кружальця склянкою. Можете запросити на допомогу дітей. Малечі подібне заняття має припасти до вподоби. Кожну заготовку обваляйте у мисочці з цукром з обох боків.

Складіть кружальце навпіл, а потім ще раз, щоб вийшли трикутнички. Злегка притисніть, щоб під час випічки печиво не розкрилося. Викладіть на деко, яке вистеліть кулінарним папером.

Цукрове печиво без яєць та молока

Духовку розігрійте до 180 градусів. Після цього поставте в неї деко. Випікайте не довше 20 хвилин. Можливо, вистачить й 15 хвилин – дивіться за процесом випікання. Щойно печиво набуде легкого золотавого відтінку, діставайте деко. Залиште печиво холонути. Після цього можете приступати до чаювання.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.