Проста страва на вечерю: картопля з м’ясним фаршем у духовці готується напрочуд швидко, а задоволення — море

Ця страва настільки ж смачна, наскільки й показна. До того ж приготувати її зможе будь-хто, аби були продукти та бажання, бо все робиться неймовірно просто.

Поживну страву на вечерю можна готувати хоч щодня. Продуктів потрібно не багато. Для цього навіть згодиться вчорашнє пюре. Але, звісно, зі свіжого буде краще.

Крім продуктів вам знадобиться заздалегідь розігріта духовка до температури 180° та форма для запікання, змащена рослинною олією.

Замість фаршу з яловичини, що вказаний в рецепті, ви можете обрати будь-який, але не варто брати дуже жирний.

Інгредієнти

  • Картопля 4 штуки
  • Яловичий фарш 450 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сіль, чорний молотий перець, паприка на ваш смак
  • Часник 2 зубчики
  • Болгарський перець 1 штука
  • Томати 2-3 штуки
  • Сир твердий 200 г
  • Петрушка свіжа 1 пучок
  • Вершкове масло
  • Оливкова олія

Приготування

Картопля з м’ясним фаршем у духовці
  1. Спочатку почищену та порізану на кубики картоплю відваріть до готовності у підсоленій воді.
  2. Поки картопля вариться, готовий фарш покладіть у розігріту у пательні олію та обсмажте до випарування рідини. Всипте дрібно порізану цибулю. Продовжуйте смажити, перегортаючи, до прозорості цибулі. Тепер додайте у пательню порізаний солодкий перець, попередньо відчищений від насіння. Все перемішайте та смажте до готовності. На при кінці покладіть порізані дрібно томати. Протушкуйте все протягом кількох хвилин без кришки. Перед відключенням плити додайте вичавлений через прес часник.
  3. Після того, як картопля буде готовою, зробіть з неї пюре, додавши вершкове масло та подрібнену зелень петрушки.
  4. Далі викладіть рівним шаром пюре у змащену олією форму для запікання. Руки також добре змастіть олією, а потім зробіть з пюре, що у формі, комірки, як показано на фото.
  5. У кожну комірку спочатку покладіть натертий на великій терці сир, потім — фарш і знову сир. Запікайте у духовці протягом 15 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Що відомо про причини смерті Ніни Матвієнко і Руслани Писанки: близькі розповіли про останні дні зірок

Дізнайтеся, що відомо про те, чому не стало Ніни Матвієнко та Руслани Писанки. Близькі українських знаменитостей згадали їхні останні дні життя.

Готую тільки такий сніданок. Сім’я в захваті, а робиться простіше простого: вистачить трохи ковбаси і яєць

Хороших варіантів для сніданку існує дуже багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт. Такий сніданок сподобається кожному, а безлічі продуктів не потребує. Ідеальний варіант на кожен день.

Це нереально смачна намазка на бутерброди: ікра з моркви. Оригінальний, швидкий та напрочуд бюджетний рецепт

Приготуємо ароматну ікру з моркви, яка стане улюбленою закускою у вашій родині. Повірте, ця смакота складе гідну конкуренцію навіть кабачковій ікрі.