Курка з сиром та картоплею: неймовірно смачний рецепт родинної вечері. Готую цілий тиждень і не набридає

Здавалося б, хто не знає, як запекти курку з картоплею. Так, зробити це не складно, але так, як пропонується у цьому рецепті, набагато смачніше, ніж ви готували раніше.

Вся фішка не в продуктах — вони напрочуд звичайні, а в технології приготування. Спробуйте зробити цю страву саме так і ви неодмінно оціните та станете готувати таким чином й надалі.

Інгредієнти

  • Картопля – 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Морква – 1 штука
  • Паприка – 1 столова ложка
  • Куряче філе (грудка) – 2 штуки
  • Томатна паста – 2 столові ложки
  • Вершки жирні – 150 мл
  • Сир – 180 г
  • Сіль, молотий чорний перець, паприка, орегано
  • Часник 3 зубчики

Приготування

Курка з сиром та картоплею
  1. Почистьте картоплю та поріжте на середнього розміру кубики. Покладіть їх у миску та полийте рослинною олією. Всипте паприку, орегано, посоліть та поперчіть. Все перемішайте. Далі візьміть деко. Застеліть його пергаментом або кухарським папером, змащеним рослинною олією. Розкладіть картоплю та відправте деко у духовку з температурою 200° на 20 хвилин на середній рівень.
  2. Тепер поріжте дрібно цибулю та обсмажте до прозорості у розігрітій у пательні олії. Після того, покладіть до цибулі порізану дрібними кубиками моркву. Смажте, поки вона не стане м’якою. Тоді додайте порізаний кубиками перець. Все перемішуючи смажте 2-3 хвилини. Після того покладіть у пательню порізану на кубики курячу груднинку. Смажте до готовності м’яса, а на при кінці покладіть томатну пасту та розчавлений часник. Через 2 хвилини влийте вершки й тушкуйте м’ясо 5 хвилин.
  3. У форму для запікання викладіть готову запечену картоплю та зверху розташуйте м’ясо з овочами з пательні. Натертим сиром щедро вкрийте всю поверхню та поставте у духовку на 15 хвилин.
  4. Готову страву подавайте гарячою.

Популярне

Схожі статті

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.