Смажити капусту потрібно тільки так: як правильно приготувати закуску, щоб вона вийшла дійсно смачною

Для того, аби приготувати дійсно смачну смажену капусту, недостатньо закинути її на сковорідку з олією. Розповідаємо про тонкощі цієї апетитної страви.

Проста у приготуванні закуска ідеально смакує до основних страв. Смажена капуста користується особливою популярністю серед тих, хто бажає насичувати організм корисними речовинами та вітамінами, але разом із тим не може відмовитись від апетитних страв. Втім, навіть така, здавалося б, проста страва потребує особливих знань для того, аби приготувати її дійсно смачно. Розповідаємо про секрети смаження капусти.

Як правильно смажити звичайну капусту, щоб вона виходила смачною та соковитою
Як правильно смажити звичайну капусту, щоб вона виходила смачною та соковитою

Інгредієнти:

  • 1 середня капуста;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 велика цибуля;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • Сіль і перець на смак.

Спосіб приготування:

Видаліть зовнішнє листя капусти та наріжте її на тонкі смужки – за допомогою звичайного кухонного ножа або спеціального девайса для шаткування капусти. Великі кусочки качана можна нарізати на менші, щоб полегшити подальше смаження. До слова, ви можете використовувати квашену або мариновану капусту. Так готова закуска буде мати цікавий і незвичайний смак.

Розігрійте рослинну олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте туди попередньо очищену та нарізану цибулю і смажте її до золотистого кольору. Додайте у пательню нарізану капусту. Перемішайте отриману овочеву масу, щоб рівномірно розподілити цибулю серед капусти. Смажте страву на помірному вогні, періодично помішуючи. Продовжуйте смажити до тих пір, поки капуста не стане м’якою і не стане красивого золотистого кольору. Додайте пресований часник і продовжуйте смажити ще декілька хвилин. Додайте сіль і перець на власний смак. За бажання, ви можете також додати насіння кунжуту або соняшнику для додаткового присмаку.

Як правильно смажити звичайну капусту, щоб вона виходила смачною та соковитою
Як правильно смажити звичайну капусту, щоб вона виходила смачною та соковитою

Подавайте смажену капусту гарячою. Ви можете куштувати цю апетитну закуску як окремо, так і в додаток до основної страви. Цей рецепт точно сподобається вам і вашим близьким. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.