Простенький рецепт торта на святковий стіл: можна приготувати і на Новий рік 2024, і на день народження

Головна прикраса будь-якого свята – смачний торт. Ділимось найпростішим рецептом ароматного шоколадного десерту з ніжними коржами та смачним кремом.

Поки ви будете готувати цей простий, але неймовірно смачний торт, запах заповнить не лише вашу квартиру чи будинок, але і всю вулицю. Сусіди та незнайомці, що проходили повз, будуть просто пускати слинку та мріяти про те, аби скуштувати шматочок цього апетитного десерту. Розповідаємо, що потрібно для того, аби швидко та легко приготувати торт, який може прикрасити навіть святковий стіл.

Найпростіший рецепт святкового шоколадного торта з кремом на всі випадки життя
Найпростіший рецепт святкового шоколадного торта з кремом на всі випадки життя

Інгредієнти

Для тіста:

  • 420 г пшеничного борошна;
  • 180 г какао-порошку;
  • 2 ч. ложки розпушувача для тіста;
  • 1 ч. ложка сіль;
  • 350 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 240 мл молока;
  • 120 мл рослинної олії;
  • 2 ч. ложки ванільного екстракту;
  • 240 мл кип’яченої води;

Для крему:

  • 200 г темного шоколаду;
  • 360 мл вершків (35% жирності);
  • 60 г цукру;
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту.

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте круглу форму для торта, обсипану борошном або покриту пергаментним папером. У великій мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач для тіста та сіль. В іншій мисці збийте яйця з цукром до отримання світло-жовтої маси. Додайте молоко, рослинну олію та ванільний екстракт до суміші з яйцями, а потім добре все перемішайте.

Додайте суміш із сухих інгредієнтів до миски з рідкими інгредієнтами і дуже добре перемішайте все до утворення однорідного тіста приємної консистенції. Поступово додавайте кип’ячену воду і знову перемішуйте масу. Тісто буде досить рідким, але це нормально. Перелийте тісто у форму та випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин. Потім перевірте готовність зубочисткою – якщо до неї не прилипає тісто, то торт готовий.

Розтопіть темний шоколад на водяній бані чи у мікрохвильовці. У великій мисці змішайте розтоплений шоколад, вершки, цукор та ванільний екстракт. Збивайте масу до тих пір, поки крем не стане густим та однорідним. Охолоджуйте крем у холодильнику протягом 1-2 годин або до повного застигання. Після випікання торта дайте йому повністю охолонути, а лише потім рівномірно розподіліть шоколадний крем по поверхні та по боках торта.

Найпростіший рецепт святкового шоколадного торта з кремом на всі випадки життя
Найпростіший рецепт святкового шоколадного торта з кремом на всі випадки життя

Що стосується декору готового торту, то це залежить виключно від вашої фантазії. Ви можете прикрасити десерт, використовуючи шматочки шоколаду, какао-порошок або інші креативні елементи. Насолоджуйтеся цим шоколадним тортом з густим і смачним кремом. Такий рецепт допоможе вам не забивати голову думками про те, що ж приготувати до святкового столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.