facebook

Для тих, кому пасує простота: італійський сметанковий пиріг помірно солодкий, ніжний та з тонким тістом

Коли закінчується день і діти пішли відпочивати, залишається трохи часу посидіти на кухні у тиші та спокої, попити чаю самій або з чоловіком. І як же доречно буде відрізати шматочок цього пирога.

Італійський пиріг — ніжний з тонким ароматом. Його пісочне тісто тоненьке, а пишного не дуже солодкого крему багато. Готується такий пиріг просто, швидко та недорого. Особливо, коли у господині є помічники — міксер, духовка, заздалегідь розігріта до температури 180° в режимі “верх-низ”, та роз’ємна форма для випікання діаметром 24 см. Останню потрібно попередньо змастити вершковим масло та на її дно покласти пергамент.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Жовтки 3 яєць
  • Вершкове масло 80 г
  • Цукор 70 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Борошно 210 г

Для крему:

  • Сметана 20% 400 г
  • Білки 3 яєць
  • Цукор 80 г
  • Кукурудзяний крохмаль 40 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукрова пудра для прикрашання

Приготування

Італійський сметанковий пиріг
  1. Почнемо приготування з тіста. У глибоку миску покладіть жовтки, всипте ванільний та звичайний цукор і міксером добре збийте так, щоб цукор максимально розчинився. Не припиняючи роботу міксера, додайте масло та поступово всипайте борошно. Далі замісіть тісто руками. Відділіть від нього 2/5 частини, загорніть її у плівку та покладіть у морозилку. Решту тіста викладіть у форму та руками розподіліть по дну та бортах. Висота бортів приблизно 2 см. Накрийте форму плівкою та поставте у холодильник.
  2. Самі беріться за крем. У посуд з білками всипте сіль і на високих обертах збивайте білки. Додайте цукор, продовжуючи роботу міксером. Коли зіб’єте “до високих піків”, обережно додавайте крохмаль та сметану. Важливо при цьому не втратити об’єм.
  3. Тепер дістаньте з холодильника та морозилки тісто. У тісто в формі перекладіть крем, а заморожене тісто натріть на великій терці та рівномірно посипте ним поверхню пирога.
  4. Відправте випікатися на 35-40 хвилин.
  5. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає старша сестра Наталія Могилевської, яка завжди була в тіні зіркової родички: дуже вродлива

Українська співачка Наталія Могилевська має старшу сестру, про яку не знають навіть її найбільші прихильники. Жінка на ім'я Оксана ніколи не прагнула до популярності та медійності.

19-річна донька Полякової Маша розповіла про свого бойфренда, з яким живе у Києві: “Він купив квартиру”

19-річна донька Олі Полякової Маша розповіла про свого бойфренда, з яким зустрічається останні 8 місяців. Дівчина зазначила, що її коханий придбав квартиру, де вони будуть жити разом.

38-річна Христина Остапчук перед тим, як колишній стане батьком втретє, розповіла і про свою вагітність

Вже через місяць відомий український шоумен Володимир Остапчук стане батьком втретє. В цей час його друга дружина Христина Горняк лише мріяти може про материнство

Антоніна Матвієнко заявила, що не стала фанаткою 19-річної Klavdia Petrivna: “Я не можу її довго слухати”

43-річна українська артистка Тоня Матвієнко зізналася, що їй не дуже імпонує молода виконавиця Klavdia Petrivna, яка у свої 19 років стала однією з найпопулярніших співачок України.

“Він тримає мене”: Маша Єфросиніна зізналася, які стосунки має з чоловіком Тимуром Хромаєвим після кризи

Маша Єфросиніна поділилася, чим сьогодні займається її чоловік та яка "погода", сьогодні царює у стосунках пари. Адже ведуча неодноразово зізнавалася, що в їх коханні буває присутня криза.

Їх звела зубочистка: Андрій Бєдняков відбив Настю Коротку у суперника, але довго не наважувався одружитися

Кілька днів поспіль широкий загал обговорює розлучення пари Андрія Бєднякова та Насті Короткої. Подружжя всі вважали ідеальним. Пригадаймо, як розвивався їхній роман довжиною у 16 років.