Так готувала хек моя бабуся, тепер і я пригощаю чоловіка пікантною закускою: риба під морквяним маринадом

Риба за цим рецептом виходить яскравою завдяки моркві й ароматною через цибулю. Зазвичай її вживають у холодному вигляді. Це ідеальна закуска до вечері чи обіду.

Вам знадобиться:

  • 1 кг хеку;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 велика морквина;
  • 3 ст.лож. томатної пасти;
  • 50 мл олії;
  • 2 лаврових листи;
  • 6 горошків чорного перцю;
  • 1 пучок зелені;
  • сіль.
Хек з овочами під томатним маринадом

Хек можете замінити минтаєм чи тріскою. Вийде однаково смачно. Заморожені тушки дістаньте з морозилки, щоб риба розмерзлася за кімнатної температури. Почистьте рибини від луски, зріжте плавники.

Сполосніть тушки під холодним струменем води й промокніть паперовим рушником. Жодної краплі вологи не повинно залишитися. Наріжте хек на порційні шматочки, присоліть.

Хек з овочами під томатним маринадом

Цибулину й морквину почистьте і вимийте. Цибулю наріжте на невеликі кубики. Моркву наріжте на тертушці з великими отворами або скористайтеся тією, що для корейських салатів.

Пательню поставте на вогонь, влийте олію. Коли вона розігріється, викладіть шматочки риби й обсмажуйте з кожного боку близько 8-10 хвилин. Готовий хек перекладіть у глибоку мисочку. Додайте чорний перець горошком та лавровий лист.

Хек з овочами під томатним маринадом

В сковорідку, де смажилася риба, насипте цибулю. Смажте на середньому вогні, постійно перемішуючи. Вона має стати прозорою. Додайте моркву. Смажте, продовжуючи перемішувати, 15 хвилин.

Хек з овочами під томатним маринадом

Покладіть до овочів томатну пасту й дрібно нарізану зелень. Перемішайте і витримайте на вогні буквально кілька секунд. Овочеву підсмажку відправте до хека. Перемішайте. Якщо видасться, що риба занадто суха, влийте трішечки нерафінованої олії.

Дайте страві повністю остигнути. Після цього відправте в холодильник на 2 години. Якщо є можливість, залиште хек маринуватися на всю ніч. Так він вийде ще смачнішим. Подавайте до столу під маринадом разом із цибулею та морквою.

Популярне

Схожі статті

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.