Мариновану пекінську капусту можна зберігати тиждень: але в нас не тримається – з’їдаємо порцію за один день

Пекінська капуста, замаринована за цим рецептом, виходить соковитою, яскравою і дуже смачною. Салат можна подавати до м'яса, картоплі, шашликів та інших страв на вечерю.

Вам знадобиться:

  • 1 кг пекінської капусти;
  • 400 г болгарського перцю;
  • 150 г моркви;
  • 60 г часнику;
  • 1 пучок петрушки чи кінзи;
  • 100 мл олії;
  • 90 мл оцту;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 2 ст.лож. без гірки солі;
  • 1 гострий перець.
Салат із маринованої пекінської капусти

Пекінську капусту, болгарський перець, моркву та зелень помийте. Капусту наріжте величенькими шматочками – спочатку зробіть товстенькі кружальця, а потім поділіть кожен на дві половини. Часник почистьте, пропустіть крізь прес або натріть на дрібній тертушці. Зелень наріжте, але не дуже дрібно.

Салат із маринованої пекінської капусти

Перці розріжте, вилучіть насіння. Кожну половинку наріжте тонкими півкільцями. Якщо взяти перці різного кольору, салат буде яскравіший. Моркву почистьте й натріть на тертушці для корейських овочів.

Салат із маринованої пекінської капусти

У велику каструлю складіть шматочки капусти й перцю. Додайте натерту моркву, часник та зелень. Всипте сіль та цукор. Гірку перчину наріжте тонкими слайсами. Влийте оцет та олію. Перемішайте інгредієнти руками, надівши рукавички. Пекінську капусту легенько стискайте, щоб вона пустила сік.

Салат із маринованої пекінської капусти

Перекладіть салат у чисту банку, щільно утрамбовуючи. Закрийте кришкою і відправте до холодильника хоча б на одну годину. Звісно, краще на всю ніч, щоб капуста краще промаринувалася.

Салат із маринованої пекінської капусти

Зберігати пекінську капусту на холоді можна близько тижня. Та так довго салат не витримає – з’їсте його набагато раніше, бо він дуже смачний. Кількість солі, цукру та оцту можете регулювати до свого смаку.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.