Салат на Новий рік “Щирий Харків”: беру буряк і шпроти та дивую гостей цікавим поєднанням. Просто і смачно

Простий у приготуванні, але від цього не менш смачний салат "Щирий Харків" точно сподобається любителям незвичайних поєднань. Така закуска ідеально доповнить святковий стіл.

Цей салат користується особливою популярністю завдяки простоті приготування та неперевершеному смаку. Така страва ідеально підходить для святкового застілля, а незвичне поєднання інгредієнтів дозволяє по-новому поглянути на бурякові закуски. Для приготування потрібно всього лише декілька простих інгредієнтів. Збирати салат найкраще шарами – за допомогою спеціальної круглої форми. Отже, берімося до справи!

Простий новорічний салат зі шпротами та буряком, який вдало прикрасить святковий стіл
Простий новорічний салат зі шпротами та буряком, який вдало прикрасить святковий стіл

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки;
  • 100 г шпротів;
  • 1 маленька цибуля;
  • Майонез;
  • 1 картопля;
  • 1 морква (за бажання);
  • 1 ст. ложка натертого горіха;
  • Сіль та перець на смак;
  • Зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно відварити буряки до готовності. Далі треба залишити їх до повного охолодження та очистити від шкірки. Готовий овоч потрібно натерти на кухонній тертці. Так само потрібно відварити картоплю та, за бажання, моркву. Ці овочі також залиште охолоджуватись, а потім натріть за допомогою тертки. Відкрийте банку шпротів і вилийте олію. Рибу  наріжте на невеликі шматочки або просто поламайте руками.

Далі беріться до головної справи – збирайте салат. Для цього потрібно взяти спеціальну круглу кондитерську форму. Почніть викладати інгредієнти шарами, не забувайте у кожен шар додавати майонез. Послідовність овочів та шпротів може бути різна. Так само ви можете самостійно вирішувати, чи робити декілька шарів одного й того самого інгредієнту, або ж викласти все в один.

Простий новорічний салат зі шпротами та буряком, який вдало прикрасить святковий стіл
Простий новорічний салат зі шпротами та буряком, який вдало прикрасить святковий стіл

Салат з буряком і шпротами готовий до подачі. Подається така закуска охолодженою. Варто зазначити, що цей салат вражає не лише своїм смаком, але і нестандартним поєднанням інгредієнтів. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Донька Алена Делона розповіла про перший період життя без батька: “Місяць без моєї руки у твоїй”

Минув місяць з того дня, як великий Ален Делон пішов у вічність, і цей час став особливо важким для його доньки Анушки. Кожен, хто втрачав рідних, добре знає, як болісно переживати саме перші дні.

Тіна Кароль перехопила естафету від Pianoбоя: поп-діва буде обирати пісні для Нацвідбору на Євробачення

Українська поп-діва Тіна Кароль отримала почесну роль музичної продюсерки Нацвідбору на Євробачення-2025, замінивши на цій посаді Дмитра Шурова, всім відомого як Pianoбой.

Я й не здогадувалась, що можна зробити це так просто: з фаршу, грибів та сиру готую шикарний соковитий рулет

Соковитий рулет із фаршу, грибів та сиру – це справжня знахідка для тих, хто хоче здивувати дорогих їдоків чимось особливим. Такий рулет виходить надзвичайно ароматним і ніжним.