Кутя на Різдво “Рукавичка для України”: у нас в селі тільки таку готують. Рецепт назбирав купу компліментів

Ні одне Різдво не обходиться без куті. Розповідаємо, як просто та швидко приготувати новорічне частування, не витрачаючи на це багато часу та сил.

Українська кутя – традиційна різдвяна страва, яка має особливий попит. У новорічні свята мільйони господинь і господарів по всьому світу готують такий смаколик для того, аби вшанувати давні й такі рідні традиції, а також посмакувати рецептом, який багатьом із нас передавали у спадок. Втім, у кулінарії завжди повинне бути місце експериментам, тому пропонуємо приготувати частування за рецептом від редакції “Однієї хвилини”.

Традиційний рецепт смачної різдвяної куті, яку обов'язково треба приготувати до свята
Традиційний рецепт смачної різдвяної куті, яку обов’язково треба приготувати до свята

Інгредієнти:

  • 1 склянка пшениці;
  • 3 склянки води;
  • 1/2 ч. ложка солі;
  • 1/4 склянки маку;
  • 1/2 склянки меду;
  • 1/2 склянки горіхів;
  • 1/2 склянки сушених слив;
  • 1/4 склянки сушених абрикосів;
  • 1/4 склянки родзинок;
  • 1/2 ложки кориці.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно замочити пшеницю у воді та залишити її на ніч. Потім промийте крупу та поставте на вогонь, трішки підсоливши та додавши потрібну кількість води. Варіть кашу до м’якості. На свій смак, ви можете замінити пшеницю на іншу крупу. Обсмажте горіхи на сухій сковороді до появи приємного аромату. Родзинки потрібно замочити у гарячій воді на 15-20 хвилин. Сливи та абрикоси наріжте на невеликі шматочки.

Додайте варену пшеницю в окрему миску. Поступово почніть додавати мед, обсмажені горіхи, проварений мак, сливи, абрикоси та родзинки. Перемішайте отриману масу. За бажання, додайте корицю для аромату та смаку. Готову різдвяну кутю подавайте гарячою або в холодному вигляді – як вам більше до смаку. Ви можете додатково прикрасити її медом, горіхами чи цукатами перед подачею.

Традиційний рецепт смачної різдвяної куті, яку обов'язково треба приготувати до свята
Традиційний рецепт смачної різдвяної куті, яку обов’язково треба приготувати до свята

Ваша різдвяна кутя готова! Якщо ж ви шукаєте цікавий рецепт незвичайного частування до новорічного столу, обов’язково спробуйте приготувати цей суші-бургер за рецептом “Однієї хвилини”. Така закуска точно приємно вразить ваших гостей – і неймовірним смаком, і цікавим виглядом.

Популярне

Схожі статті

“Яке ваше діло?”: “Лисий з Кварталу” Кошовий розповів, де зараз його доньки і чому одна з них їде з України

"Лисий з Кварталу" Євген Кошовий вперше за довгий час заговорив про доньок. Чоловік зізнався, що старша Варвара вже в цьому році планує виїхати з України.

Для тих, у кого немає часу возитись: тісто за хвилини, паска – волога і повітряна. Рецепт без клопоту

Якщо ви думаєте, що на випікання пасок має піти цілий день, то помиляєтеся. Можна впоратися всього за годину. Це якщо замісити тісто не на дріжджах, а на кисломолочному сирі.

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.