Головне святкове блюдо — свинина з чорносливом й курагою: готую, запікаю, подаю. Вже від вигляду слинка тече

Запечена свинина з чорносливом та курагою – це витончена страва, яка не тільки додасть різноманіття вашому столу, але й вразить вас своєю смаковою гармонією.

Вона стане справжньою окрасою будь-якого свята чи сімейного обіду. До того ж вона є дуже поживною та калорійною. Це саме те, чого нам не вистачає у холодну та сиру погоду грудня.

Готувати свинину за цим рецептом легко та цікаво. Сполучення солодкого і солоного створює чарівний баланс смаку.

Запечена свинина випікається в духовці, утворюючи апетитну скоринку. Ніжність м’яса підкреслюють теплі нотки чорносливу та кураги, які в процесі приготування випромінюють  неперевершений аромат.

Інгредієнти

  • Свинина (можна шийну частину) 2 кг
  • Чорнослив 200 г
  • Курага 200 г
  • Сир твердий 200 г, нарізаний на прямокутники + 100 г натертий на дрібній терці
  • Сіль, чорний молотий перець на ваш смак
  • Майонез
  • Гірчиця
  • Мед
  • Часник сухий
  • Коньяк 50 мл
  • Вода 100 мл

Приготування

Свинина з чорносливом та курагою
  1. Шмат свинини помийте та обсушіть паперовим рушником. Гострим ножем зробіть через кожні 2 см надрізи.Вони мають бути глибокими, але не доходити до повного розрізання 1-2 см. М’ясо повинно мати вигляд гармошки. Покладіть його у форму для запікання. Ретельно посоліть та поперчіть м’ясо, посипте часниковим порошком, а потім змастіть щедро з усіх боків та розрізів майонезом. Накрийте форму плівкою та поставте її у холодильник мінімум на 2 години.
  2. Помийте курагу та чорнослив. Залийте їх коньяком та водою. Поставте на середній вогонь та варіть до тих пір, поки не випарується рідина.
  3. У кожен розріз вставте нарізаний на прямокутнички сир, а з його боків викладіть курагу та чорнослив.
  4. У посуді змішайте натертий сир з майонезом, гірчицею, медом та часниковим порошком. Цю масу рівномірно викладіть на поверхню м’яса. Тепер накрийте форму фольгою, щільно притиснувши її по периметру, та відправте у розігріту до 180° духовку на 2-2,5 години. А потім фольгу потрібно зняти, а м’ясо нехай запікається ще 15 хвилин для отримання скоринки.

Популярне

Схожі статті

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.

Тіна Кароль подала знак, що завершує кар’єру співачки: зірка натякнула, якій справі тепер присвятить себе

Останнім часом набирає обертів новий проєкт Тіни Кароль, яким поп-діва захопилась настільки, що її сольна кар'єра опинилась на другому плані.

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.