Цього торта немає на ютубі. Мама навчила готувати: сметанник “Снігуронька” з пишними білосніжними коржами

Задля приготування цього сметанника вмикати духовку не доведеться. Коржі чудово пропікаються на пательні. А завдяки сметанному крему тортик виходить доволі м'яким і ніжним на смак.

Вам знадобиться:

  • 200 г сметани;
  • 200 г цукру;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 3 скл. борошна.

Для крему:

  • 600 г сметани;
  • 140 г цукрової пудри;
  • 0,5 пакетика ванільного цукру.
Сметанний торт Снігуронька

Починайте роботу з приготування коржів. Сметану можете брати хоч 20%, хоч 30% жирності. Чим жирнішою буде сметана, тим менше борошна вбере тісто. Зважайте на це, коли будете замішувати.

Перекладіть сметану у мисочку, додайте цукор і соду. Ретельно перемішайте компоненти. Просійте борошно й почніть додавати потроху в сметану, постійно перемішуючи спочатку вінчиком, а коли стане густішим – то ложкою.

Сметанний торт Снігуронька

Коли дійде черга до третьої склянки, стежте за консистенцією. Можливо, всю порцію борошна не потрібно буде додавати. Якщо переборщите з борошном, коржі стануть твердими й несмачними. Тісто має залишатися липким, розмішати руками його навряд чи вдасться.

Борошно, що залишилося, піде на присипання коржів перед розкачуванням. Всю масу розділіть на 8 однакових частин. Кожну посипте борошном і скатайте в кульку. Покладіть на робочу поверхню й розкачайте скалкою в тонке коло за діаметром вашої сковорідки.

Сметанний торт Снігуронька

Бажано обрати пательню для млинців. У такій наші коржі не підгорять. Спочатку розігрійте її на середньому вогні, а потім прикрутіть до мінімуму й викладайте корж. Змащувати сковорідку жиром не потрібно. Випікайте з одного боку до золотавої кірочки.

Переверніть корж і підсмажуйте до готовності з іншого боку. На кожну сторону піде близько 2 хвилин. Допоки випікається перший корж, розкатайте другий. І так дійте з усіма шматочками тіста. Залиште коржі холонути, а самі беріться до крему.

Сметанний торт Снігуронька

Сметана має бути жирною і холодною. Змішайте її з цукровою пудрою та ванільним цукром. Міксер не застосовуйте, а то маса розігріється, стане рідкою й попливе. Промастіть коржі кремом, викладаючи один на інший. Верх торта й боки теж змастіть сметанним кремом. Бачите: вийшла справжня “Снігуронька”. Поставте торт у холодильник на 2 години, щоб настоявся.

Популярне

Схожі статті

Картопля й трошки фаршу: неймовірні трикутнички у сковорідці печу по 3 рази на тиждень, а просять частіше

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось зовсім особливе — простий, але надзвичайно смачний рецепт, який вразить вас своєю простотою та неповторним смаком.

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.