Дуже швидке дріжджове тісто, яке беру для випікання та смаження будь-яких пиріжків. Рецепт приготування

Усього за пів години можна зробити ідеальне дріжджове тісто. З нього вийдуть чудові пиріжки – смажені чи запечені в духовці. Щойно замісили, можете відразу приступати до смаження.

Вам знадобиться:

  • 450 г борошна;
  • 1 скл. молока;
  • 1 яйце;
  • 1 ч.лож. сухих дріжджів;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Швидке дріжджове тісто для пиріжків

Молоко розігрійте у мікрохвильовій печі до 36 градусів. Воно має бути тепленьким, але не обпікати руки. Перелийте його в мисочку. Додайте цукор, 1 ложку борошна й всипте сухі дріжджі. Відставте на 15 хвилин. Опара має настоюватися в теплому місці. За цей час на поверхні має утворитися пінна шапочка. Якщо цього не сталося, доведеться застосовувати інші дріжджі, які будуть активними.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків

В окремій мисочці збийте яйце з дрібкою солі. Маса має стати однорідною. Перелийте її до опари. Влийте олію, і все ретельно перемішайте. Починайте потроху всипати борошно, обов’язково просіявши його. Щоразу розмішуйте масу ложкою.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків

Коли загустіє, викладіть на стіл, припорошений борошном. Починайте замішувати тісто руками. Щоб не сильно прилипало, змастіть руки олією. Вимісивши вдосталь, приступайте до приготування пиріжків.

Оскільки в тісто яйця не додаються, то вироби з нього довго не черствіють. Якщо загорнути ковбик невикористаного тіста в пакет і покласти до холодильника, воно зберігатиметься кілька днів. Можете брати по шматочку, розробляти й пекти свіжі пиріжечки на сніданок.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків

Деякі хазяєчки готують із такого дріжджового тіста піцу. Звісно, воно виходить не тонким, а більше нагадує пиріг із різноманітною начинкою. Але можна спробувати – багатьом подобається.

А якщо окрім пиріжечків захочеться ще й чогось екзотичного, приготуйте суші-бургери за цим рецептом:

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.