Замість нудних бутербродів: закуска з тостового хліба й сосисок навіть на святковий стіл. Гості вже зацінили

Ця смачна та нехитра закуска вражає всіх, хто її бачив та куштував. Виглядає вона красиво і є справжньою альтернативою обридлим бутербродам на повсякденний чи святковий стіл.

Відтоді, як, по одній з версій, знаменитий вчений та лікар Миколай Коперник вигадав бутерброд, людство постійно удосконалює цей витвір та створює на його основі сендвічі, бургери, хотдоги й таке інше. От і ми пропонуємо звернути увагу на 2 цікаві варіанти цієї страви. Тим більше, що на порозі зимові свята з застіллями й чим різноманітніше меню, тим краще.

Для приготування знадобиться духовка, розігріта до температури 180° та деко, застелене пергаментом або форма для запікання. А ще знадобляться звичайні дерев’яні зубочистки. Але про все своєю чергою.

Продукти

  • Хліб тостовий – 8 штук
  • Оливкова олія 100 мл
  • Орегано сушене 1 столова ложка
  • Сир твердий 120 г
  • Майонез 2 столові ложки
  • Часник 1-2 зубчики
  • Сосиски 4 штуки

Приготування

Закуска з тостового хліба з сосисками
  1. Скибки тостового хліба розкачайте качалкою так, щоб вони стали тонкими та не кришилися. Потім за допомогою 2-х зубочисток скріпіть між собою їхні протилежні кутки як на фото.
  2. Приготуйте ароматизовану олію: влийте у мисочку оливкову олію та всипте туди сушене орегано. Ретельно перемішайте та дайте трошки настоятися.
  3. Далі пензликом змастіть кожен виріб зсередини та ззовні духмяною олією. Розкладіть їх на підготовлене деко та відправте у розігріту духовку на 10 хвилин на середній рівень.
  4. Самі ж у цей час підсмажте на сухій сковорідці або на грилі сосиски до рум’яної скоринки. Потім розріжте кожну навпіл вздовж.
  5. Зробіть намазку: сир, натертий на дрібній терці, змішайте з майонезом та вичавленим часником.
  6. Запечені тости звільніть від зубочисток, наповніть намазкою, вкладіть в середину пів сосиски та гілочку петрушки. Поверх сосиски нанесіть тонкі смужки гірчиці.
  7. За таким принципом можна скомпонувати ще один варіант закуски зі шпротами та маринованим огірком.
Закуска з тостового хліба зі шпротами та маринованим огірком

Популярне

Схожі статті

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.