По центру новорічного столу в мене стоять яйця Фаберже: не справжні, а їстівні – заливні, з купою начинки

Хочеться, щоб на новорічному столі були присутні особливі страви. Ось і заливні яйця Фаберже чудово урізноманітнять та прикрасять святкове меню. Готується все дуже просто.

Яйця виходять прозорими й дуже яскравими. За бажанням, інгредієнти можна змінювати. Головне правило – вони мають біти різних кольорів, щоб страва на столі виглядала нарядно.

Вам знадобиться:

  • 200 г шинки;
  • 1 помідор;
  • 5 ст.лож. консервованої кукурудзи;
  • 0,25 болгарської перчини;
  • 10 оливок;
  • 2 ст.лож. зелені;
  • 2 ст.лож. желатину;
  • 350 мл води;
  • 2 г солі.
Яйця Фаберже на новорічний стіл

Сухий желатин залийте водою так, як написано на упаковці. Залиште на 10 хвилин для набубнявіння. Тим часом дрібно наріжте шинку, болгарський перець, оливки та зелень. Перемішайте всі нарізані інгредієнти.

Яйця Фаберже на новорічний стіл

Долийте желатин водою, поставте мисочку на вогонь і підігрівайте, допоки желатин повністю не розчиниться. Постійно помішуйте. Стежте за тим, щоб вода не закипіла. Цього не можна допускати, бо желе не застигне.

Яйця Фаберже на новорічний стіл

В яйцях проробіть маленькі отвори близько 1,5 см у діаметрі. Злийте білки та жовтки. Шкаралупи промийте ззовні й зсередини. Дайте їм висохнути.

Заповніть яєчну шкаралупу начинкою, але не набивайте щільно. Заповніть приблизно половину об’єму. Зверху додайте кукурудзу й шматочки помідорів. Встановіть яйця у контейнер отворами догори.

Яйця Фаберже на новорічний стіл

Вставте воронку і влийте желатинову масу в кожну шкаралупу. Відправте до холодильника на 2 години або й більше. Перед подачею до столу дістаньте, обчистьте шкаралупу, а заливні яйця викладайте на тарілку, прикрашену листям салату та іншою зеленню.

Подавайте до столу яйця Фаберже з хріном чи гірчицею. Якщо є можливість, шинку замініть на більш дорогі продукти – копчене м’ясо, варений язик чи філе червоної риби.

Популярне

Схожі статті

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.

Якщо ви шукаєте варіант простої вечері, то вам сюди: картопляний пиріг із сиром — навіть руки не забрудните

Не гайте часу і приготуйте цей смачний картопляний пиріг з сиром для вашої наступної вечері, тому що це просто ідеальний варіант сімейного застілля.

Тіна Кароль розповіла про бажання співати у музичному гурті: невже поп-діва перериває сольну кар’єру?

Завдяки своїй сольній кар'єрі Тіна Кароль стала іконою української сцени. Проте, не всі знають, що за її успіхом стоїть велика мрія – співати у жіночому ансамблі.