Ще ніхто не відмовлявся від таких бутербродів з оселедцем: не салат, а краще. Цю смакоту готую за 5 хвилин

Міні-канапки з оселедцем – ідеальна закуска, яка має бути на вашому святковому столі. Такі бутеброди завжди першими з'їдаються, тож готуйте подвійну порцію.

На новорічному столі обов’язково мають бути мандарини, ігристе, салати і різні бутерброди. Пропонуємо до вашої уваги рецепт неймовірно смачних канапок. Поєднання чорного хліба, ніжної яєчної намазки і слабосолоного оселедця просто ідеальне. Бутерброди виходять дуже смачними і пікантними. Канапки готують у міні вигляді. Одну канапку легко цілою покласти до рота. Це не лише зручно, а й гарно виглядає.

Необхідні інгредієнти:

  • житній хліб – 4 шматочки;
  • яйця – 3 шт;
  • майонез – 2 ст.л;
  • філе оселедця – 2 шт;
  • зелена цибуля – пару гілочок;
  • сіль, перець, гілочка кропу.

Спосіб приготування:

Беремо 4 шматочки житнього хліба. Можна використовувати будь-який темний хліб, який вам подобається. З кожного шматочка зрізаємо скоринку і розрізаємо його на 4 рівні квадратики. Загалом має вийти 16 квадратиків хліба.

Підсушуємо хліб з обох сторін на сухій, гарячій пательні. Не пересушіть хліб. Він має бути хрумкий зовні, але ще м’який всередині. Обсмажений хліб перекладаємо у миску і даємо охолонути.

Рецепт святкових міні-бутербродів з оселедцем на чорному хлібі
Рецепт святкових міні-бутербродів з оселедцем на чорному хлібі

Готуємо намазку. Відварені курячі яйця натираємо на крупній тертці, додаємо майонез, сіль, перець і дрібно нарізану зелену цибулю. Ретельно перемішуємо.

Беремо філе оселедця, виймаємо з нього всі кісточки і нарізаємо його на шматки, трішки менші за розмір підготовленого хліба. Важливо обрати смачний, жирний оселедець, адже саме він формує смак всієї страви.

Формуємо закуску: на шматочок хліба викладаємо яєчну намазку і на верх малосольний оселедець. Зверху канапку прикрашаємо кропом.

Рецепт святкових міні-бутербродів з оселедцем на чорному хлібі
Рецепт святкових міні-бутербродів з оселедцем на чорному хлібі

Готові канапки потрібно відразу подавати до столу, адже за кілька годин гріночки розмякнуть і будуть менш смачні.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Роблю відбивні не зі свинини, а з індички: для смаку начиняю сиром – домашні уплітають шматок за шматком

Індиче м'ясо господині часто ігнорують. А дарма. З нього можна приготувати чимало смачних страв. Наприклад, відбивні з індичого філе з соковитою начинкою. Робиться усе дуже просто.

Подруга-німкеня пригостила національним салатом і дала рецепт: чоловік ходить за мною і добавки просить

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачний салат, який користується неабиякою популярністю в Німеччині. Чому б не спробувати приготувати цю смакоту з українських продуктів.

Тіна Кароль показала свій розкішний будинок, в якому є все: сад, город, спортзал, кімната нагород (ФОТО)

Як виглядає розкішний заміський маєток української співачки Тіни Кароль, який артистка побудувала ще зі своїм чоловіком Євгеном Огіром? Що знаходиться на території, окрім власного спортзалу?