Казкове сало, яке тане в роті. Такого ніжного ви ще ніколи не їли: як засолити сало в банці за 10 хвилин

Правильно засолене сало стане ідеальною закускою і до звичайної вечері, і до святкового столу. Ділимось цікавим рецептом апетитного частування, яке готується дуже швидко.

Такий простий рецепт точно стане вашим улюбленим. Попри поширену думку, що правильно солити сало – це складно, у вас це вийде чи не з першого разу. Для приготування смачної закуски вам потрібно мінімум часу та сил. У результаті сало вийде настільки ніжним, що буквально буде танути в роті. Отже, хутчіше запам’ятовуйте цей рецепт!

Кулінари розповіли, як правильно готувати солоне сало в банці у домашніх умовах
Кулінари розповіли, як правильно готувати солоне сало в банці у домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячого сала;
  • 3 столові ложки солі;
  • 1 столова ложка сушеного кропу;
  • 1 столова ложка чорного перцю;
  • 1 столова ложка паприки;
  • 3-4 головки часнику;
  • 2 лаврових листи;
  • Свіжий кріп.

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно підготувати свиняче сало. Його треба добре вимити та обсушити за допомогою паперових рушників. Тепер потрібно переконатись, що ви використовуєте достатньо дрібну сіль. Якщо ні, то подрібніть її буквально у порошок. Часник очистьте та більшу його частину наріжте на тонкі пластини або подрібніть за допомогою спеціального девайса. У глибокій мисці змішайте сіль, часник, кріп, перець, паприку.

Свиняче сало обсипте отриманою сумішшю, намагаючись рівномірно розподілити приправи. У банку для засолення покладіть шматки сала, кожен раз притискаючи їх, щоб вони добре прилягали одне до одного. Додайте лавровий лист, залийте відстояною водою так, щоб воно повністю покривало сало.

Кулінари розповіли, як правильно готувати солоне сало в банці у домашніх умовах
Кулінари розповіли, як правильно готувати солоне сало в банці у домашніх умовах

Закрийте банку герметичною кришкою і поставте її в холодне місце на 7-10 днів. Через вказаний час ваше сало буде готове. Подавати його можна, попередньо прикрасивши часником і свіжою зеленню, як от, наприклад, петрушка, кріп, а потім – подати на стіл. Така закуска стане ідеальним додатком до основної страви. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Складно у це повірити: як зараз виглядає 61-річна Феріде з серіалу “Корольок – пташка співоча” (ФОТО)

Свого часу "Королек - пташка співоча" користувався величезною популярністю, глядачі не могли відірватися від екранів. Сьогодні ми розповімо, як змінилася актриса, яка зіграла головну героїню Феріде.

Забутий рецепт салату з печінкою, грибами та ще кількома продуктами: так смачно, що зникне за одну хвилину

Куряча печінка та гриби – чудове поєднання для вишуканого салату, який приємно здивує гостей та рідних. А приготувати цю закуску можна на будь-який стіл.

Не українська красуня: при вигляді американської дружини-моделі Андрія Шевченка у вас відніме дар мови

Відомий український футболіст Андрій Шевченко знаходиться у законному шлюбі вже 20 років. Дружина спортсмена – американська модель, яка подарувала йому 4-х синів.