Цим рецептом розкішного торта без випічки до Нового року я точно здивую гостей: шоколадний тортик з арахісом

Цей тортик готується дуже швидко, якщо в холодильнику є згущівка, шоколад та крекери. Такий десерт не соромно й на новорічний стіл поставити – гості будуть у захваті.

Вам знадобиться:

  • 200 г несолоного крекера;
  • 250 г сметани;
  • 300 г вареного згущеного молока;
  • 100 г арахісу.

Для глазурі:

  • 75 г гіркого шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.
Шоколадний торт зі згущівкою без випікання

Приступаємо до приготування новорічного тортика без випічки. Крекер обирайте обов’язково несолоний, а сметану бажано купувати з високим вмістом жирності – не менше 20%.

Поєднайте в глибокій мисочці сметану та згущівку. Перемішайте, щоб маса стала однорідною. Можете, за бажанням, замінити сметану вершками чи сиром маскарпоне. Для покращення смаку можна додати 1 ст.лож. ванільного цукру.

Шоколадний торт зі згущівкою без випікання

Арахіс дрібненько наріжте ножем. Можете пропустити крізь блендер. Додайте горішки до крему. Щоб арахіс передав нашому тортику аромату, підсушіть його трішки на сухій пательні на вогні, постійно помішуючи. Замість арахісу можна використовувати будь-які інші горішки – мигдаль, фундук, волоські тощо. Якщо крекер великий, подрібніть його, якщо міленький, висипайте у крем цілим.

Шоколадний торт зі згущівкою без випікання

Круглу форму вистеліть харчовою плівкою. Діаметр орієнтовно має бути 18-20 см. Викладіть отриману масу й розрівняйте поверхню силіконовою лопаткою. Зверху теж прикрийте шаром плівки й відправте до холодильника на 5 годин, а краще на всю ніч, щоб тортик просотався.

Шоколадний торт зі згущівкою без випікання

Уранці торт дістаньте, звільніть від плівки й акуратно переверніть на пласке блюдо. Полийте глазур’ю. Для її приготування розм’якшене вершкове масло і поламану на шматочки шоколадну плитку розтопіть у сотейнику на повільному вогні. Постійно перемішуйте масу, щоб не підгоріла.

Политий глазур’ю торт знову поставте до холодильника. Щоб шоколад прихопився, буде достатньо 15 хвилин. Перед подачею до столу прикрасьте шоколадний тортик горішками.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.