Шоколадний пиріг без яєць і молочних продуктів: дуже економний, готую його у піст. Рецепт із секретом

Ароматний шоколадний пиріг можуть приготувати навіть ті, хто сидить на суворій дієті або тримає піст. У процесі приготування десерта не використовуються яйця та молочні продукти.

Шоколадний пиріг стане головною зіркою святкового столу або звичайного чаювання у будь-який день тижня. Такий апетитний і неймовірно ароматний десерт готується за лічені хвилини, але результат точно потішить тих, хто з’їсть хоча би шматочок випічки. Головною особливістю рецепта є той факт, що він пісний, адже у процесі його приготування ви не використовуєте яйця або будь-які молочні продукти.

Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів
Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів

Інгредієнти

Для тіста:

  • 190 г пшеничного борошна;
  • 200 г цукру;
  • 40 г какао-порошку;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка соку лимона;
  • 1 чайна ложка ваніліну;
  • 120 мл рослинної олії;
  • 240 мл гарячої води;

Для глазурі:

  • 60 г цукрової пудри;
  • 25 г какао-порошку;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії.

Спосіб приготування:

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте форму для запікання, обсипте її борошном або використовуйте пергаментний папір, аби випічка у процесі приготування не пригорала. У великій мисці змішайте пшеничне борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач для тіста та сіль. Додайте сік лимона, ванілін, рослинну олію та гарячу воду. Змішайте отриману суміш із сухими інгредієнтами до отримання однорідного тіста.

Вилийте тісто в підготовлену форму. Випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом приблизно 30-35 хвилин або до того часу, поки зубочистка не буде виходити чистою з середини пирога. Дайте випічці охолонути у формі протягом 10-15 хвилин, а потім перекладіть його на тарілку до повного охолодження. Для приготування глазурі, змішайте цукрову пудру та какао-порошок. Додайте рослинну олію та ванільний екстракт, перемішуючи до отримання гладкої консистенції. Ви також можете додати трішки шоколадної глазурі – топлений шоколад з маслом. Рівномірно розподіліть глазур на пирозі. Дайте їй застигнути перед розрізанням та подачею.

Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів
Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів

Цей шоколадний пиріг без яєць та молока виходить соковитим і смачним. Спробуйте його на сніданок чи на десерт, особливо якщо ви приділяєте увагу веганському чи безлактозному харчуванню.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.