Легкий і смачний салат на ранок після Нового року: готую за 10 хвилин і відразу подаю до столу. Без майонезу

Після новорічної ночі, коли всі наїлися смачних, але калорійних, гострих і жирних страв, хочеться чогось легкого і свіжого. Пропонуємо до вашої уваги ідеальний салат на ранок після Нового року.

Практично всі новорічні столи включають себе дуже смачні, але жирні та калорійні страви. Запечена курочка, канапки з маслом та ікрою, ситні, майонезні салати. Після такої їжі на наступний день зазвичай хочеться чогось легкого і свіжого. Пропонуємо до вашої уваги рецепт ідеального салату на ранок після Нового року.

Цей салат з пекінської капусти готується дуже швидко. При цьому він неймовірно смачний і має легкий та свіжий смак. Цей салат ідеально підійде на ранок 1 січня, коли вже все Олів’є та Шуба з’їдені.

Необхідні інгредієнти:

  • пекінська капуста – 300 г;
  • копчена курка – 300 г;
  • огірок свіжий – 200 г;
  • твердий сир – 200 г;
  • кукурудза консервована – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Пекінську капусту нарізаємо тонкою соломкою і перекладаємо у салатник. Свіжий огірок нарізаємо соломкою. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Обирайте сир з вираженим вершковим смаком.

Рецепт просто і смачного салату з пекінської капусти і курки
Рецепт просто і смачного салату з пекінської капусти і курки

Копчене філе нарізаємо тонкою соломкою і перекладаємо до інших інгредієнтів. Додаємо до салату консервовану кукурудзу і заправляємо сіллю, перцем та майонезом.

Рецепт просто і смачного салату з пекінської капусти і курки
Рецепт просто і смачного салату з пекінської капусти і курки

Якщо ви хочете зробити салат більш легким, заправте салат сумішшю з майонезу і сметани, або лише сметаною, додавши до неї чайну ложку гірчиці. Такий салат можна накришити завчасно і заправити перед подачею на стіл.

Фінальний смак у цього чудового салату дуже цікавий. Капуста надає хрумку текстуру, огірок додає свіжості, копчене куряче філе – пікантності, твердий вершковий сир – ніжні м’які відтінки, а кукурудза – приємну солодкуватість.

Готуйте з задоволенням і веселих свят.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.