Жодних духовок і багатогодинної метушні на моїй кухні не буває: готую такий тортик легко та до кожного свята

Тортик готується дуже просто, без випікання. Головна турбота – приготування сирної начинки. Прикрашати готовий продукт можна так, як вам заманеться – фруктами чи кокосовою стружкою.

Вам знадобиться:

  • 150 г печива з лимонним присмаком;
  • 80 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 450 г м’якого сиру;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 80 г цукру;
  • 50 мл води;
  • 60 г цукрової пудри;
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 лайм;
  • 2 ст.лож. з гіркою желатину.
Святковий сирний торт без випікання

Печиво підійде будь-яке пісочне, бажано, щоб було з лимонним присмаком. Вершкове масло купуйте з найбільшим відсотком жирності. Дістаньте його з холодильника завчасно, щоб підігрілося до кімнатної температури.

Святковий сирний торт без випікання

Печиво розкришіть, пересипте у глибоку місткість і перемішайте з розм’яклим вершковим маслом. Перекладіть у роз’ємну форму, вистеливши пергаментом, розрівняйте й трішки утрамбуйте. Поставте до холодильника.

Тепер беріться до приготування начинки. Вершки мають мати жирність 33-35%. Сир має бути м’яким, без жодних домішок. Відділіть жовтки від білків. Лайм промийте під струменем гарячої води й промокніть паперовим рушником.

Святковий сирний торт без випікання

Желатин залийте 50 мл охолодженої кип’яченої води. Відставте, щоб набряк. Можливо, у вашого желатину інша інструкція з приготування, то робіть так, як написано. Цедру лайма натріть на тертушці. З плоду вичавіть сік.

М’який сир з’єднайте з цукровою пудрою, влийте сік і всипте цедру лайма. Збийте масу міксером на низькій швидкості до однорідності. У каструльку налийте воду, додайте цукор і зваріть сироп. Допоки він готується, збийте жовтки до світлої маси. Продовжуючи збивати, вливайте тонкою цівкою гарячий сироп. Продовжуйте збивати. Маса має побіліти.

Святковий сирний торт без випікання

Желатин прогрійте на повільному вогні до повного розчинення. Маса ні в якому разі не повинна закипіти. Окремо збийте вершки до міцної стійкої піни. Постійно перемішуючи, влийте розігрітий желатин до сирної суміші. Додайте жовтки й змішайте міксером.

Легенько підмішайте збиті вершки силіконовою лопаткою. Має вийти пишна міцна маса. Викладіть її на основу з печива, розрівняйте й поверніть до холодильника на 3-5 годин. Дістаньте застиглий торт. Обережно зніміть кільце. Прикрасьте до свого смаку.

Популярне

Схожі статті

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.

Гості подумають, що салат з дорогого ресторану: всього 3 інгредієнти, але від задоволення усі аж муркотять

Цей салат можна приготувати нашвидкуруч і на вечерю в родинному колі, і для раптових гостей подати. Продуктів знадобиться мінімум, готується все дуже швидко, а насолоду смаком словами не передати.