Ніжний, в міру солодкий та нежирний: торт “Наполеон” готую за сімейним рецептом. Роблю швидко та просто

Існує безліч варіантів приготувати торт "Наполеон" у домашніх умовах. Але зазвичай вони виходять занадто жирними та солодкими. Тому пропонуємо спробувати наступний рецепт.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно 3 склянки (420 г)
  • Вершкове масло 300 г
  • Яйця 1 штука
  • Сметана 2 столові ложки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Сода, погашена оцтом, 1/4 чайної ложки
  • Крижана вода

Для крему:

  • Яйця 5 штук
  • Борошно 5 столових ложок з гіркою
  • Молоко 5 склянок або 1 л 250 мл
  • Цукор 3/4 склянки або 175 г
  • Ванільний цукор 3 г

Приготування

Торт Наполеон
Торт Наполеон
  1. Почніть приготування з тіста. Увага! Всі продукти у вас повинні бути максимально охолодженими!
  2. У миску просійте борошно, а потім натріть туди на великій терці масло. Робіть це швидко, мінімально контактуючи з ним руками. Додайте сіль та соду.
  3. Тепер у мірну склянку розбийте яйце та покладіть туди сметану. Все перемішайте та влийте крижану воду так, щоб загальний об’єм був 180 мл. Ретельно змішайте
  4. Влийте цю рідину у центр борошна. Перемішуйте спочатку лопаткою, а потім замішуйте швидко руками. Розділіть тісто на 9 частин, сформуйте кульки. Накрийте їх плівкою та відправте у холодильник на 2 години.
  5. Приготуйте крем. У мисці змішайте яйця з цукром. Збийте добре вінчиком. На плиту поставте сотейник з товстим дном та влийте в нього молоко. Додайте цукор, перемішайте. Прогрійте молоко, не доводячи до кипіння, а потім поєднайте його з яєчною сумішшю. Вогонь зробіть маленьким і, як тільки з’являться перші бульки, зніміть сотейник з плити. Протягом всього приготування крему помішуйте його. На останок всипте ванільний цукор.
  6. Щойно крем почне охолоджуватися, накрийте його плівкою та залиште при кімнатній температурі.
  7. Тепер поверніться до тіста. Кожну кульку розкачайте на пергаменті у тонкий корж, який обріжте за потрібною формою та наколіть його виделкою. Разом з обрізками випікайте кожен торт окремо хвилин 10-13 при t 180°.
  8. Зберіть торт, накладаючи коржі один на одного та змащуючи їх кремом. Останній корж та обрізки перетворіть у крихту, якою посипте торт зверху та з боків.
  9. Відправте торт на 6 годин у холодильник, а тоді можете вживати.

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.