Не розпиляюся на все окремо, готую 3 в одному: котлета, гарнір і хліб. Соковиті пиріжки з м’ясом і картоплею

Ароматні пиріжки готуються за лічені хвилини, але легко замінять вам і гарнір, і додаток до нього. Ділимось простим, але дуже вдалим рецептом смачної закуски.

Пиріжки – універсальна закуска, яка користується особливою популярністю. Її можна подавати до основної страви, до супів та борщів. Втім, із цим рецептом вам не доведеться витрачати час на приготування гарніру або м’яса до такої закуски. Цей варіант смаколика називають “три в одному”. Річ у тім, що він легко замінить і гарнір, і м’ясо, і навіть хліб. Ділимось простим, але дуже вдалим рецептом страви.

Кулінари поділились рецептом смачних пиріжків із начинкою з картоплі та м'яса
Кулінари поділились рецептом смачних пиріжків із начинкою з картоплі та м’яса

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 склянки молока;
  • 1 яйце;
  • 50 г масла;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 пакетик сухих дріжджів;

Для начинки:

  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 2 середні картоплини;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль та перець на смак;
  • Рослинна олія;

Спосіб приготування:

Для початку потрібно розвести дріжджі у теплому молоці з додаванням цукру. Залиште їх на 10-15 хвилин для активації. У великій мисці з’єднайте борошно, розтоплене масло, сіль, яйце та активовані дріжджі. Замісіть м’яке тісто. Накрийте миску тіста рушником і залиште його підійматися протягом 1-1,5 години або до того часу, поки воно не подвоїться в об’ємі.

Очистьте та наріжте картоплю на маленькі кубики. Варіть до готовності в солоній воді. Поставте в каструлю, відцідіть і перетворіть бульбу в пюре. У сковороді розігрійте олію та обсмажте нашатковану цибулю та часник до м’якості. Додайте м’ясний фарш і смажте його до готовності. Соліть та перчіть на власний смак. Додайте туди ж пюре з картоплі і добре перемішайте. Продовжуйте готувати.

Розділіть тісто на невеликі кулі. Розкачайте кожну кулю в тонке коло. На кожне коло покладіть ложку начинки. Закрийте тісто, утворюючи півмісяць, і добре защепніть краї. Покладіть пиріжки на деко, яке попередньо застелили пергаментом, і залиште підійматися ще 15-20 хвилин. Поставте пиріжки у розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте пиріжки протягом 20-25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.

Кулінари поділились рецептом смачних пиріжків із начинкою з картоплі та м'яса
Кулінари поділились рецептом смачних пиріжків із начинкою з картоплі та м’яса

Пиріжки із м’ясом і картоплею готові. Подавайте гарячими, можливо, з соусом чи сметаною. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.