Кулінарне диво, якому немає рівних за смаком: салат з чіпсами “Соняшник”. Нереальна смакота на всі свята

Салат "Соняшник" ідеально підходить для новорічних свят. Крім того, що він дуже смачний і ситний, він ще й дуже нарядно виглядає і може стати прикрасою вашого святкового столу.

Новий рік асоціюється не лише з ялинкою, подарунками і ігристим, а й з смачними салатами. Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий салат на новорічний стіл “Соняшник”. Він не лише смачний, а й має цікавий вигляд і стане прикрасою святкового столу.

Необхідні інгредієнти:

  • куряча грудинка – 1 шт;
  • яйця – 5 шт;
  • огірки свіжі – 2 шт;
  • листя салату – 5 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • твердий сир – 50 г;
  • печериці – 10 шт;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Для прикрашання:

  • маслини,
  • картопляні чіпси.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо всі інгредієнти. Курячу грудинку потрібно відварити у підсоленій воді. Для того, щоб філе було соковитим, залиште його охолоджувати у бульйоні.

Яйця відварюємо вкруту і охолоджуємо. Гриби та цибулю нарізаємо кубиком. Спочатку обсмажуємо цибулю до прозорості і додаємо до неї печериці. Смажимо гриби з цибулею до готовності. Вкінці солимо, перчимо і охолоджуємо.

Формуємо салат. Для цього беремо плоску тарілку, салат буде викладатися шарами. Викладамо на тарілку цілі листя салату і вже на нього викладаємо інші інгредієнти.

Першим шаром викладаємо філе нарізане кубиками і змащуємо його майонезом.

Рецепт смачного і ситного салату з куркою, грибами і чіпсами
Рецепт смачного і ситного салату з куркою, грибами і чіпсами Соняшник

Далі викладаємо обсмажені гриби з цибулею. Наступним шаром викладаємо нарізані кубиком свіжі огірки. Цей шар злегка присолюємо і змащуємо майонезом.

Яйця розділяємо на жовтки і білки. Білки натираємо на дрібну тертку і викладаємо наступним шаром на салат. Злегка присолюємо. Далі викладаємо натертий на дрібну тертку твердий сир. Цей шар змащуємо майонезом.

Рецепт смачного і ситного салату з куркою, грибами і чіпсами
Рецепт смачного і ситного салату з куркою, грибами і чіпсами Соняшник

Жовтки потрібно розім’яти вилкою і викласти наступним шаром на салат.

Прикрашаємо салат. Для цього потрібно відібрати картопляні чіпси одного розміру. Викладаємо їх по колу салату. Маслини ріжемо на 4 і викладаємо їх у центрі салату, імітуючи насіння соняшника.

Рецепт смачного і ситного салату з куркою, грибами і чіпсами
Рецепт смачного і ситного салату з куркою, грибами і чіпсами Соняшник

Салат готовий, смачного!

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.