Дуже швидка смакота родом з дитинства: пісочні тістечка зі смородиновим джемом готую щонеділі до чаю та кави

Дехто пам'ятає ті часи, коли такі тістечка та їм подібні продавали в магазинах та кафешках. Але зараз за цим рецептом, який ми пропонуємо, можна самим готувати цю просту, але смачну випічку.

До того ж ви зможете обирати для начинки свій улюблений джем, робити тістечка більше або менше солодкими. Процес приготування тіста займає мало часу, а на випікання піде буквально 10-13 хвилин. Духовку потрібно заздалегідь розігріти до температури 200° та підготувати деко, застеливши його пергаментом. Доречно також при приготуванні використовувати міксер.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 180 г
  • Яйця 1 штука
  • Цукор 130 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Ванілін 1,5 г
  • Борошно 310 г
  • Варення або джем, або повидло 350 г

Приготування

Пісочні тістечка зі смородиновим джемом
Пісочні тістечка зі смородиновим джемом
  1. У миску просійте борошно та розпушувач. Перемішайте ці сухі інгредієнти між собою.
  2. У окремому посуді за допомогою міксера поєднайте м’яке вершкове масло з цукром, сіллю та ваніліном. Збивайте протягом 3 хвилин поки маса не стане білою та однорідною. Після того вбийте яйце та продовжуйте працювати міксером.
  3. Поступово вводьте борошно з розпушувачем. Замість міксера використовуйте спочатку лопатку, а потім замісіть тісто руками.
  4. Далі на робочу поверхню покладіть пергамент з дека та качалкою розкачайте на ньому пласт за розміром дека товщиною 5 мм.
  5. Тепер покладіть пергамент з тістом на деко та проколіть всю площу виделкою. Після того відправте деко у духовку на 10-13 хвилин.
  6. Коли корж буде готовим, поки він гарячий обріжте ножем нерівні краї, а сам корж розріжте навпіл. Обрізки розкришіть.
  7. На одну половину рівномірно розкладіть джем та розрівняйте поверхню. Накрийте другою половиною й так само намажте джемом. Зверху посипте крихтою. Якщо вам не вистачає солодкості, то можете посипати поверхню цукровою пудрою.
  8. Наріжте виріб на квадрати та подавайте тістечка на стіл.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.