Бургери з оселедцем замість простої рибної нарізки на святковий стіл: найкраща закуска в меню на Новий рік

Якщо є бажання зробити фішбургер, з цією метою чудово впорається оселедець. Його треба розробити на філе й замаринувати перед закладанням у булочку.

Вам знадобиться:

4 оселедці.

Для маринаду:

  • 1 л яблучного оцту 6%;
  • 120 г солі;
  • 1 цибулина.

Для заливки:

  • 1 л води;
  • 60 г солі;
  • 60 г цукру;
  • 20 г насіння гірчиці;
  • 2 лаврових листи;
  • 50 мл олії.
Бургер із маринованого оселедця

Рибини позбавте голів, луски, нутрощів. Розділіть кожну тушку оселедця навпіл, щоб вийшло чисте філе. Складіть його в пластиковий контейнер і залийте маринадом. Кількість інгредієнтів вказана на 1 кг риби. Тож враховуйте вагу оселедця.

Бургер із маринованого оселедця

Якщо у вас немає яблучного оцту, можете взяти звичайний білий, але розведіть його водою, щоб він став 6%, а не 9%. В місткість з оцтом додайте сіль. А обчищену й нарізану півкільцями цибулину відправте відразу до оселедця.

Сіль розколотіть і залийте рідину в рибу. Накрийте кришкою та відправте до холодильника на 8-10 годин. Тим часом приготуйте рідину для заливки, яка теж має настоятися якийсь час.

Бургер із маринованого оселедця

Закип’ятіть воду в каструлі. Додайте сіль, цукор, насіння гірчиці, лавровий лист. Влийте олію. Ретельно перемішайте гарячу суміш. Накрийте кришкою та залиште для остигання та просочування спеціями.

Дістаньте контейнер з оселедцем. Філе має стати білуватим та пружним. Промийте половинки під холодною проточною водою близько 1,5 хвилини. Дайте стекти зайвій рідині й перекладіть тушки в сухий контейнер. Залийте розсолом зі спеціями, який приготували завчасно.

Бургер із маринованого оселедця

Цибулю з попереднього розсолу витягніть, обмийте під краном і додайте до оселедця. Все перемішайте, накрийте щільно кришкою і знову відправте до холодильника. Тепер на 1 добу.

Бутербродний маринований оселедець готовий. Дістаньте філе з маринаду, зніміть шкуринку, підчіплюючи ножем. Беріть булочку для гамбургера, розріжте навпіл, не дорізаючи до краю. На низ викладіть цибулю з гірчицею. Потім одне філе, розрізавши його навпіл і виклавши обидві половинки. Додайте зверху ще цибулі. Бургер з оселедцем готовий.

Тим, хто хоче приготувати суші-бургер, пропонуємо скористатися ось цим відеорецептом:

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.