Замість Олів’є і втричі смачніший: Ольга Сумська розповіла рецепт цікавого салату на Новий рік 2024

Ольга Сумська відома своїми кулінарними здібностями. Тепер вчить українців готувати в межах програми "Смак дня" на каналі "Київ". Акторка пропонує замінити Олів'є іншим вишуканим салатом.

Можливо, комусь цей салат із кальмарів з сиром видасться занадто калорійним. Але перед приходом гостей ви все одно влаштуєте прибирання. От і витратите всі ці калорії завчасно. Тож можна буде насолодитися вишуканим смаком, не побоюючись зайвих сантиметрів на талії.

Вам знадобиться:

  • 350 г кальмарів;
  • 3 яйця;
  • 60 г майонезу;
  • 4 зубчики часнику;
  • 150 г крекерів;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 дрібка паприки;
  • сіль – до свого смаку.
Ольга Сумська пропонує замість Олів’є приготувати салат із кальмарів

Тушки кальмарів позбавте від плівочок та внутрішнього хребта, промийте й опустіть в окріп на кілька секунд. Після цього відразу витягніть, щоб кальмари не стали гумовими. Допоки кальмари холонуть, натріть зварені круто яйця на середній тертушці.

Ольга Сумська пропонує замість Олів’є приготувати салат із кальмарів

Яйця перекладіть у салатник. Кальмари наріжте дрібною соломкою. Додайте до яєць. Сир натріть на середній тертушці прямо в салат. Обчищені зубці часнику натріть на дуже дрібній тертці.

Ольга Сумська пропонує замість Олів’є приготувати салат із кальмарів

Додайте майонез і перемішайте салат до однорідності. Трішки підсоліть, але небагато, оскільки у складі майонезу вже є сіль. Перемішайте і відправте в холодильник. Тримайте там, допоки не зберетеся їсти.

Ольга Сумська пропонує замість Олів’є приготувати салат із кальмарів

Перед подачею дістаньте, намастіть ложкою на шматочки крекера. Викладіть бутерброди на пласку тарілку, присипте паприкою. Зручно при цьому користуватися ситечком для чаю. Прикрасьте гілочками вимитого та просушеного кропу. Тепер салат із кальмарів можна подавати до столу й насолоджуватися.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.