Цей смак неможливо забути. Пиріг, який підкорив Інтернет: напрочуд вдалий і смачний рецепт без заморочок

Якщо немає часу на щось вишукане, можна спекти швидкий пиріг до чаю. Тим паче, що у коморі завжди знайдеться баночка застарілого варення. Ось воно й стане основою нашої випічки.

Вам знадобиться:

  • 1,5 скл. варення;
  • 0,33 скл. молока;
  • 0,33 скл. олії;
  • 1,5 скл. борошна;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 1,5 ч.лож. соди;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру.
Швидкий пиріг із застарілого варення

Цей бісквіт без яєць готується настільки швидко, що першим ділом треба увімкнути духовку, виставивши температуру 180 градусів. Заразом дістаньте форму, в якій випікатимете торт.

З яких фруктів зварене варення, неважливо. Бажано, щоб воно було густим, а то вийде не пиріг, а каша. Шматочки фруктів лише підсилять смак. Якщо сметани в холодильнику не знайшли, додайте трішки більше молока. Молочний напій також можете замінити кефіром, сироваткою. А якщо дотримуєтеся посту, то звичайною водою.

Швидкий пиріг із застарілого варення

У глибокій мисці змішайте варення, молоко, сметану й олію. Суміш має стати однорідною. Борошно перед додаванням у тісто обов’язково просійте. Коли додаватимете останню порцію борошна, всипте заразом соду та ванільний цукор. Якщо у вас ванілін, то покладіть зовсім трішки на кінчику ножа.

Швидкий пиріг із застарілого варення

Щойно маса почне пускати пухирці, перелийте її у форму та відправте у духовку. Не забудьте змастити її олією або скористайтеся аркушем пергаменту. Випікатиметься пиріг із варення близько 25 хвилин. Якщо буде недостатньо готовим, потримайте ще 3-5 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Якщо проткнути тісто й витягнути, вона має бути сухою. Це свідчить про готовність.

Швидкий пиріг із застарілого варення

Пиріг виходить пишним й дуже ароматним. Прикрашайте випічку на власний смак. Можете просто притрусити цукровою пудрою чи прикрасити ягодами. Якщо розрізати корж навпіл і промастити сметанним кремом, вийде справжній торт.

Популярне

Схожі статті

Де зараз колись популярна Надія Мейхер: тиняється Європою та робить спробу продавати речі власного бренду

Надія Мейхер, колись відома своїми музичними досягненнями, в останні роки змінила вектор особистої активності. Звісно, ця зміна кар'єрного шляху не залишилася непоміченою громадськістю.

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.