Хрустка скоринка забезпечена: піддивилася у свекрухи рецепт ідеальної смаженої картоплі та зробила ще краще

Простий рецепт смачної смаженої картоплі оцінять ті, хто полюбляє золоту скоринку та ніжну, мармеладну серединку. Ділимось секретами приготування смакоти.

Головний секрет приготування картоплі, яку називають “ідеальною”, правильна послідовність і дотримання всіх порад від досвідчених кулінарів. Не потрібно володіти особливою магією, аби навчитись смажити бульбу так, аби ззовні була золота та хрумка скоринка, а серединка залишалась ніжною та мармеладною. Розповідаємо, як правильно готувати таку вечерю.

Кулінари поділились рецептом ідеальної смаженої картоплі, яка ніколи не прилипає до сковороди
Кулінари поділились рецептом ідеальної смаженої картоплі, яка ніколи не прилипає до сковороди

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г;
  • Рослинна олія;
  • Сіль на смак;
  • Чорний перець на смак;
  • Паприка або інші спеції за бажання.

Спосіб приготування:

Картоплю добре промийте та обсушіть за допомогою паперових рушників. Не можна братись до смаження вологої бульби – тоді олія буде “стріляти”, а коренеплід прилипне. Можна використовувати сорти картоплі, які мають невелику кількість крохмалю, тоді страва вийде смачнішою. Нагрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Переконайтеся, що олія рівномірно покриває дно сковороди.

Помістіть картоплю на сковороду в один шар, не переповнюючи її. Обсмажте картоплю протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи, поки вона не стане золотисто-коричневою. Зменште вогонь і додайте бажану кількість солі та перцю. Продовжуйте смажити, доки картопля не буде м’якою всередині та золотистою ззовні.

Якщо картопля виділяє зайву вологу, підніміть температуру і дайте їй “випаруватися”, помішуючи овочі на сковороді лопаткою. Додайте паприку або інші улюблені спеції за бажанням. Помішуйте картоплю, щоб рівномірно розподілити приправу. Приберіть смажену картоплю зі сковороди і покладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок олії.

Якщо ви хочете додати смажену цибулю до своєї страви, краще зробити підсмажку окремо, аби нічого не підгоріло. Підсмажте в окремій пательні цибулю та часник, а потім – прикрасьте готову картоплю підсмажкою.

Кулінари поділились рецептом ідеальної смаженої картоплі, яка ніколи не прилипає до сковороди
Кулінари поділились рецептом ідеальної смаженої картоплі, яка ніколи не прилипає до сковороди

Готуючи картоплю таким чином, ви отримаєте смачну вечерю з гарною хрусткою скоринкою і м’якою серединкою. Вам не доведеться мучитись, віддираючи картоплю від пательні, адже вона не прилипатиме до пательні. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Якщо ви шукаєте варіант простої вечері, то вам сюди: картопляний пиріг із сиром — навіть руки не забрудните

Не гайте часу і приготуйте цей смачний картопляний пиріг з сиром для вашої наступної вечері, тому що це просто ідеальний варіант сімейного застілля.

Тіна Кароль розповіла про бажання співати у музичному гурті: невже поп-діва перериває сольну кар’єру?

Завдяки своїй сольній кар'єрі Тіна Кароль стала іконою української сцени. Проте, не всі знають, що за її успіхом стоїть велика мрія – співати у жіночому ансамблі.

Вже місяць, як підсіла на цю смакоту: шоколадний торт готую без борошна — ніжний і такий, що сам тане в роті

Відчуйте справжню розкіш смаку з шоколадним тортом без борошна — це ніжне чудо, яке буквально тане в роті. Така випічка — справжнє диво для шанувальників шоколаду та смачних десертів.