На моєму новорічному столі розквітають квіти: торт-салат із крекерів з салакою та сиром розходиться на ура

Цей салат-закуску з крекерів приготувати дуже легко. Продукти абсолютно доступні, а результат приємно вразить гостей. Обов'язково спробуйте зробити на новорічно-різдвяні свята.

Вам знадобиться:

  • 400 г круглого солоного крекера;
  • 5 варених яєць;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 консерва “Салака в олії”;
  • 400 г майонезу;
  • 1 невелика цибулина;
  • 3 зубці часнику;
  • 1 невеликий пучок зелені.

Вказаної порції вистачить на два однакових салати. Якщо потрібен лише один, зменште кількість інгредієнтів удвічі. Яйця зваріть круто й почистьте. Два яйця відкладіть убік – вони знадобляться для прикраси салатів. Решту натріть на тертушці з середніми отворами. Змішайте з 1-2 ложками майонезу.

Новорічний торт-салат із крекерів та консерви

Відкрийте салаку, перекладіть разом із рідиною в мисочку й розімніть виделкою. Обчищену цибулю наріжте дуже дрібними кубиками. Сир натріть на дрібній тертушці й змішайте з розчавленим часником. Додайте до сиру 2-3 ложки майонезу та ретельно перемішайте.

Новорічний торт-салат із крекерів та консерви

На тарілку викладіть шар крекерів по колу. Якщо в середині залишиться вільне місце, заповніть його розламаними половинками чи четвертинками печива. Змастіть третиною суміші яєць із майонезом. Розподіліть виделкою по всій поверхні крекерів рівномірно.

Новорічний торт-салат із крекерів та консерви

Викладіть другий шар печива і змастіть тоненько майонезом. Викладіть половину рибної маси. Присипте цибулею. Наступний шар крекера теж спочатку змастіть майонезом, а потім часниково-сирну масу.

Новорічний торт-салат із крекерів та консерви

Знову шар крекерів, майонез і врешті приступайте до прикрашання закускового торта. Для цього натріть по окремо білок та жовток із яйця, яке ми відклали. Серединку квіточки з крекерів, що утворилася, просипте натертим жовтком. По краях викладіть білок.

Як бачите, інгредієнти ще залишилися, тому можете зробити ще один торт-салат. Він виходить настільки смачний, що не вистачить навіть двох порцій.

Популярне

Схожі статті

Якщо ви шукаєте варіант простої вечері, то вам сюди: картопляний пиріг із сиром — навіть руки не забрудните

Не гайте часу і приготуйте цей смачний картопляний пиріг з сиром для вашої наступної вечері, тому що це просто ідеальний варіант сімейного застілля.

Тіна Кароль розповіла про бажання співати у музичному гурті: невже поп-діва перериває сольну кар’єру?

Завдяки своїй сольній кар'єрі Тіна Кароль стала іконою української сцени. Проте, не всі знають, що за її успіхом стоїть велика мрія – співати у жіночому ансамблі.

Вже місяць, як підсіла на цю смакоту: шоколадний торт готую без борошна — ніжний і такий, що сам тане в роті

Відчуйте справжню розкіш смаку з шоколадним тортом без борошна — це ніжне чудо, яке буквально тане в роті. Така випічка — справжнє диво для шанувальників шоколаду та смачних десертів.