Обожнюю шоколадний смак, то на свята випікаю торт “Прага”: коли настоїться на холоді, неможливо відірватися

Торт "Прага" виходить ніжний із яскравою шоколадною ноткою. Готувати його не дуже складно. Тільки обов'язково слід виділити час, щоб настоявся. Дуже смачно буде.

Вам знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 150 г цукру;
  • 25 г какао;
  • 115 г борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача.

Для крему:

  • 200 г вершкового масла;
  • 1 яєчний жовток;
  • 120 г згущеного молока;
  • 20 г води;
  • 30 г гіркого шоколаду.

Для глазурі:

  • 40 г вершкового масла;
  • 100 г шоколаду;
  • 2 ст.лож. вершків.

Для прошарку:

  • 2 ст.лож. абрикосового джему.
Шоколадний торт Прага до новорічного столу

Починайте приготування торта “Прага” з бісквіта. Відділіть у яєць жовтки від білків. В білках не повинно бути й крапельки жовтка, бо тоді вони не зіб’ються. Жовтки змішайте зі 100 г цукру. Ретельно збийте міксером на максимальній швидкості. На це піде 5-7 хвилин. Маса має вийти пишною та густою.

Приступаючи до збивання білків, вінчики міксера ретельно відмийте від залишків жовтків та дайте висохнути. Має вийти легка піна. Тепер починайте додавати потроху 50 г цукру, не припиняючи збивати. Мають утворитися тверді піки.

Борошно змішайте з порошком какао та просійте крізь сито. Зробіть це тричі. Розпушувач теж просійте. Розтопіть у мікрохвильовій печі вершкове масло й відставте вбік, щоб трішки прохолонуло.

Шоколадний торт Прага до новорічного столу

У жовтки починайте вводити білки, акуратно розмішуючи силіконовою лопаткою. Треба робити все так, щоб білки не осіли. Суміш має вийти легкою та пишною. Тепер починайте потроху додавати борошняну суху суміш. Тісто має бути однорідним.

По стінці миски влийте вершкове масло і ще раз усе перемішайте. Вистеліть дно форми папером для випікання, а боки нічим не змащуйте. Перекладіть тісто в форму. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Перші 25 хвилин духовку відкривати не можна, щоб бісквіт не опав. Витягніть його з форми й дайте прохолонути на решітці. Якщо є час, нехай полежить усю ніч. Тоді він стане щільнішим, і його буде легше розрізати.

Шоколадний торт Прага до новорічного столу

Тепер готуйте крем. У сотейнику змішайте яєчний жовток і воду. Влийте згущене молоко. Все перемішайте. Поставте на слабенький вогонь. Варіть масу до запустіння. Вона має уваритися. Весь час перемішуйте.

Стежте, щоб вміст сотейника не закипів. Зніміть із вогню і дайте повністю охолонути. Весь час продовжуйте перемішувати сироп, бо на поверхні буде утворюватися скоринка.

Збийте пачку масла. Розтопіть шоколад. Коли прохолоне, змішайте його з маслом та ретельно збийте суміш. Додайте в уже холодний сироп. Крем готовий.

Шоколадний торт Прага до новорічного столу

Бісквіт розріжте навпіл на 3 частини. На нижній корж викладіть половину крему. Накрийте середньою частиною. Додайте решту крему. Накрийте третім коржем. Намастіть його джемом. Поставте торт “Прага” до холодильника на 40 хвилин. Тим часом беріться до глазурі. Поламайте шоколад на частинки, додайте вершки та вершкове масло. Розтопіть у мікрохвильовій печі.

Дістаньте торт, викладіть на решітку. Під низ підкладіть деко чи пергаментний аркуш. Полийте торт глазур’ю – верх та боки. Прикрасьте верх на власний смак і знову поставте в холодильник на кілька годин.

Популярне

Схожі статті

Тіна Кароль розповіла про бажання співати у музичному гурті: невже поп-діва перериває сольну кар’єру?

Завдяки своїй сольній кар'єрі Тіна Кароль стала іконою української сцени. Проте, не всі знають, що за її успіхом стоїть велика мрія – співати у жіночому ансамблі.

Вже місяць, як підсіла на цю смакоту: шоколадний торт готую без борошна — ніжний і такий, що сам тане в роті

Відчуйте справжню розкіш смаку з шоколадним тортом без борошна — це ніжне чудо, яке буквально тане в роті. Така випічка — справжнє диво для шанувальників шоколаду та смачних десертів.

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.