Салат з оливками та грецькими горіхами завжди вдало прикрашає мій святковий стіл: рецепт на Новий рік 2024

Без смачних закусок не обійтись ні на одному застіллі. Розповідаємо, як просто та швидко приготувати салат на Новий рік 2024 з оливками та волоськими горіхами.

Простий, але водночас апетитний салат на Новий рік 2024 точно вдало підкреслить ваш витончений кулінарний смак. Поєднання насичених волоських горіхів і кислих зелених оливок сподобається навіть гурманам. Готується закуска дуже просто, адже вам не потрібно витрачати час на викладання шарів. Головна “фішка” такого салату – його смак. Достатньо змішати всі інгредієнти та насолоджуватись смаком.

Кулінари розповіли, як приготувати незвичайний салат на Новий рік 2024 з горіхами й оливками
Кулінари розповіли, як приготувати незвичайний салат на Новий рік 2024 з горіхами й оливками

Інгредієнти:

  • 200 г волоських горіхів;
  • 1 банка зелених оливок;
  • 100 г сиру фета або моцарела;
  • 200 г томатів чері;
  • Оливкова олія;
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту;
  • 1 чайна ложка меду;
  • Огірок – 2 шт.;
  • Листя салату;
  • Сіль та свіжомелений чорний перець.

Спосіб приготування:

Підсмажте волоські горіхи на сухій сковороді протягом кількох хвилин до легкого аромату. Обережно відкиньте їх на тарілку, щоб вони охолоджувались. У великій мисці з’єднайте листя салату, волоські горіхи, оливки, фету, огірки та томати. В окремій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, мед та перець. За бажання, ви можете додати й інші спеції, які полюбляєте. Добре перемішайте до однорідності.

Заправте салат щойно приготованим соусом. Обережно перемішайте салат, щоб рівномірно розподілити заправку. Посипте майже готову закуску свіжомеленим чорним перцем і, за бажання, додайте ще волоських горіхів та кубиків фети зверху. Що стосується солі, тут потрібно бути особливо обережними. Річ у тім, що зелені оливки та сир фета вже солоні, а тому важливо не “переборщити”.

Кулінари розповіли, як приготувати незвичайний салат на Новий рік 2024 з горіхами й оливками
Кулінари розповіли, як приготувати незвичайний салат на Новий рік 2024 з горіхами й оливками

Цей салат ідеально підходить як самостійна страва або як супровід до основного частування. Він багатий на смак, а найголовніша “зірка” страви – волоські горіхи. Такий смачний салат на Новий рік 2024 точно приємно здивує ваших гостей і друзів. Смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.