Смачніше за штолен: вологий, ароматний апельсиновий кекс з глазур’ю та кокосом готую на свята й не тільки

Напередодні свят полки магазинів завалені кондитерськими виробами. Та що може бути смачніше домашньої випічки? Одну з таких ми пропонуємо вам спробувати приготувати.

Готується цей кекс напрочуд швидко та просто. Його вага у готовому вигляді близько 2 кг. Окрім продуктів вам знадобиться форма для випікання кексів розміром 13х23 см, яку зсередини варто прокласти пергаментом, та заздалегідь розігріта духовка до температури 180° C. Також готувати таке тісто вам буде зручніше за допомогою міксера.

Інгредієнти

  • Апельсини 2 штуки
  • Вершкове масло 180 г
  • Цукор 150 г
  • Яйця 4 штуки
  • Борошно 250 г
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка

Для глазурі:

  • Цукрова пудра 3 столові ложки
  • Апельсиновий сік 2 столові ложки
  • Кокосова стружка 2 столові ложки

Приготування

Апельсиновий кекс з глазур'ю та кокосом
Апельсиновий кекс з глазур’ю та кокосом
  1. Спочатку для приготування тіста у миску розбийте яйця. Додайте сіль, цукор та міксером збийте до однорідної маси так, щоб максимально розчинився цукор.
  2. Натріть цедру апельсинів, а потім вичавіть з них сік. 2 столові ложки соку залиште для глазурі, решту разом з цедрою відправте до яєчної маси.
  3. Покладіть туди розм’якшене масло та попрацюйте міксером, поступово додаючи просіяне борошно та розпушувач.
  4. Тісто повинно бути таким, як на оладки. Вилийте його у підготовлену форму для кексу та поставте у розігріту до вказаної вище температури духовку.
  5. Випікайте кекс протягом 30-35 хвилин до готовності. Готовність, як завжди, перевіряйте дерев’яною паличкою (шпажкою).
  6. Тепер приготуйте глазур. Просто ретельно перемішайте цукрову пудру та апельсиновий сік. Нею потрібно полити зверху кекс поки він ще теплий. А після того посипте поверхню виробу кокосовою стружкою. Можна покласти зверху цукати або часточки апельсина, ківі й таке інше.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.