Безподобно смачний пиріг “Черепашка” зі сметанним кремом. Готую його вже 20 років, бо дуже проста смакота

Цей торт-пиріг "Черепаха" точно оцінять ваші діти. Адже крім того, що він дуже смачний, соковитий та ніжний, він має цікавий і оригінальний вигляд.

Торт-пиріг “Черепаха” відомий багатьом ще з дитинства та він досі популярний, адже дуже смачний та простий у приготуванні. Цей десерт зможе приготувати навіть дитина, адже він не потребує особливих кулінарних знань та навичок. Торт готується дуже просто, а смак виходить чудовий. Такий десерт можна приготувати і на свято і просто так.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 300 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • розпушувач тіста – 10 г.

Для крему:

  • сметана – 1 л;
  • цукрова пудра – 200 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, ванільний цукор та цукор. Збиваємо яйця з цукром міксером до побіління маси і збільшення її у 2-3 рази. Далі у збиті яйця просіюємо борошно і розпушувач тісто. Акуратно лопаткою вмішуємо борошно у тісто. Вимішуємо все до однорідності.

Безподобно смачний пиріг Черепашка зі сметанним кремом
Безподобно смачний пиріг Черепашка зі сметанним кремом

Деко змащуємо олією, або застеляємо пергаментний папір. Ложкою викладаємо тісто на деко, у вигляді оладок-млинців.

Безподобно смачний пиріг Черепашка зі сметанним кремом
Безподобно смачний пиріг Черепашка зі сметанним кремом

Випікаємо тісто у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 5-7 хвилин. Готові коржики знімаємо з дека і даємо охолонути.

В цей час підготуємо крем. До жирної сметани додаємо цукрову пудру і перемішуємо до однорідності. Також у крем можна додати ваніль. Зверніть увагу, якщо замість пудри у крем додати цукор, то він зробить сметану рідкою. У такому випадку крем треба довго збивати міксером. Краще використовувати саме цукрову пудру.

Збираємо тортик. Кожен коржик вмочаємо у крем і викладаємо на тарілку.

Безподобно смачний пиріг Черепашка зі сметанним кремом
Безподобно смачний пиріг Черепашка зі сметанним кремом

Формуємо гірку. За допомогою коржиків робимо мордочку і лапки черепашки. Це робити не обов’язково, але якщо у вас є діти, вони оцінять такий вигляд торту.

За бажанням, між коржиками з кремом можна додати нарізаний банан і ківі. Фрукти дадуть свіжість і яскравість тортику. Прикрашаємо зверху торт шоколадною крихтою, або ж робимо шоколадну помадку.

Даємо торту настоятися в холодильнику мінімум 6 годин і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ксенія Мішина занадто захопилася схудненням: видно ребра, а руки майже “зникли” — худорлявість їй не пасує?

У світі шоу-бізнесу образ грає важливу роль, іноді він стає об'єктом захоплення та суперечок. Ксенія Мішина, українська актриса, вражає не лише своєю талантливою грою, але й бездоганним стилем.

Пиріжки з м’ясом та моцарелою у листковому тісті роблю на раз-два: навіть свекруха похвалила й взяла рецепт

Якщо ви шукаєте новий спосіб приготування випічки, яка не буде солодкою, але захопить своїм смаком і ароматом, то цей рецепт точно для вас.

Нікітюк остаточно викреслила Притулу з серця: через стільки років взялася шукати собі чоловіка самотужки

Світ шоу-бізнесу завжди вражав глядачів дивовижними відносинами та розкішними романтичними історіями. Що не стосунки, то цілковитий сценарій багатосерійного серіалу.