Швидка кутя на Різдво: спрощений рецепт приготування, але не менш смачний. Досить стояти біля плити годинами

Щоб швидко зварити Різдвяну кутю, треба попередньо замочити перлову крупу. У такому разі наступного дня впораєтеся дуже швидко. А смак страви буде неперевершеним.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. перлової крупи;
  • 100 г маку;
  • 100 г горіхів;
  • 100 г родзинок;
  • 1 ст.лож. меду;
  • 1 ч.лож. без гірки солі.

Для узвару:

  • 1,5 л води;
  • 300 г сушених яблук і груш;
  • 100 г чорносливу;
  • 50 г родзинок;
  • мед чи цукор до свого смаку.
Швидка кутя на Різдво

Гарненько промийте перлову крупу. Замочіть на 6 годин чи й на всю ніч. Потім воду злийте. Ще раз промийте перловку. Залийте 2 скл. води. Доведіть до кипіння, посоліть і варіть близько 25 хвилин на слабкому вогні.

Якщо не можете виділити час на замочування, тоді крупу промийте, залийте водою 1:3 і варіть довше, допоки не стане м’якою. Готову перловку відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.

Швидка кутя на Різдво

Сухофрукти для узвару ретельно промийте, залийте водою та варіть пів години. Після цього напій має настоятися хоча б 2-3 години. Цукор можете всипати під час варіння. А от мед додавайте виключно у теплий узвар, бо в гарячій рідині він позбудеться всіх своїх корисних властивостей.

Швидка кутя на Різдво

Мак залийте склянкою води, поставте на вогонь і витримайте на слабкому вогні 20 хвилин, стежачи, щоб не закипало. Якщо за цей час не вся вода випарується, відкиньте на друшляк. Перебийте мак у блендері. Можете також скористатися м’ясорубкою або розтовчіть разом із цукром у ступці.

Швидка кутя на Різдво

Родзинки запарте окропом на 10 хвилин, після чого обсушіть паперовим рушником. Горіхи трішки подрібніть, але шматочки хай не будуть надто дрібними. Обсмажте на пательні. Після цієї процедури шкірочка легенько відійде.

У велику миску складіть перловку, родзинки, мед, горіхи. Частину родзинок та горішків залиште для прикрашання. Додайте мед чи цукор. Кутю подавайте до столу з узваром.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.