Мої фірмові парові вареники на Різдво: перевірений рецепт, який підходить для солодкого і солоного варіанту

Це пісне тісто годиться як для солодкої, так і солоної начинки. Для різдвяних вареників це важливо. Якщо готуєте в інші дні, можете сміливо додавати яйце чи яєчний жовток.

Вам знадобиться:

  • 2 скл. борошна;
  • 1 ст.лож. рафінованої олії;
  • 1 дрібка солі;
  • 175 мл теплої води.

Для начинки:

  • 0,5 капустини;
  • 1 середня морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.

Для засмажки:

  • 2 цибулини;
  • 2 ст.лож. олії.
Вареники з капустою на пару до Різдва

З такої кількості тіста вийде близько 60 вареників, в залежності від того, наскільки тонко ви розкачаєте тісто та якого розміру вироби робитимете. Борошно просійте в глибоку миску. Посоліть, влийте олію та долийте теплу воду. Це важливо – вода має бути не холодною.

Замісіть тісто руками. Коли воно буде достатньо вимішаним і стане еластичним, можна приступати до приготування вареників. З тіста скачайте ковбаску, поріжте її на шматочки і кожен розкачайте скалкою. По центру покладіть начинку, заліпіть краї, щоб вийшов вареник.

Вареники з капустою на пару до Різдва

Для начинки нашинкуйте капусту. Цибулю обчистьте й подрібніть. Моркву теж почистьте, вимийте та натріть на тертушці. Розігрійте олію на пательні. Викладіть овочі, посоліть і поперчіть. Тушкуйте під кришкою до готовності. Відставте, щоб начинка повністю охолонула.

Для начинки налийте в пательню олію та додайте цибулю, нарізану кубиками. Смажте на середньому вогні до золотавості, постійно перемішуючи, щоб не підгоріла.

Вареники з капустою на пару до Різдва

Готові вироби можете скласти в пароварку. Якщо немає, то викладайте у друшляк. Поставте його в каструлю, в якій на дно налита вода. Її рівень не повинен торкатися друшляка.

Коли вода кипітиме, пар підійматиметься вгору, й варенички зваряться. На це під 10-15 хвилин. Перекладіть готові вареники на тарілку, полийте засмажкою та подавайте до столу. Замість засмажки можете просто притрусити вареники дрібно нарізаною цибулею.

Популярне

Схожі статті

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!